Nyheder

Nyheder

Følg med i, hvad der rør sig i Merkur. Du kan finde alle nyheder på denne side.

Alle nyheder

Redegørelse om temainspektion fra Finanstilsynet

Finanstilsynet gennemførte i 2022 og 2023 en undersøgelse af Merkur Andelskasses håndtering af velhavende kunder på hvidvaskområdet. Undersøgelsen var et led i en tværgående temaundersøgelse af området i en række pengeinstitutter.

Læs mere

Netbank, MasterCard og hævekort er lukket natten til søndag

Natten til søndag den 16. juni 2024 opdaterer og tester Merkurs datacentral en række systemer. Det betyder desværre, at der er lukket for visse services i løbet af natten.

Læs mere

Generalforsamling i Triodos Microfinance Fund 2024

Triodos Investment Management, som forvalter nogle af de investeringsfonde, som Merkur tilbyder, afholder generalforsamling for investeringsafdelingen SICAV II den 26. juni 2024.

Læs mere

Bankrøverne er rykket ind i vores stuer – sådan undgår du svindel

De seneste år er antallet af svindelforsøg nærmest eksploderet, og desværre oplever vi også i Merkur, at mange af vores kunder er udsat for forsøg på svindel. Vi tager kundernes sikkerhed yderst alvorligt, og vi arbejder aktivt på at forhindre tilfælde af svindel. Her kan du læse mere om, hvad du selv kan gøre.

Læs mere

Generalforsamling i Triodos Energy Transition Europe Fund

Triodos Investment Management, som forvalter nogle af de investeringsfonde, som Merkur tilbyder, afholder generalforsamling for investeringsafdelingen Triodos Impact Strategies II NV, som bl.a. indeholder Triodos Energy Transition Fund, der investerer i vedvarende energiprojekter i Europa. Generalforsamlingen finder sted den 14. juni 2024 i Holland.

Læs mere

Generalforsamling i Triodos’ investeringsfonde 2024

Triodos Investment Management, som forvalter nogle af de investeringsfonde, som Merkur tilbyder, afholder generalforsamling for investeringsafdelingen SICAV I den 24. april 2024.

Læs mere

Ny B Corp-vurdering: Merkur bekræfter førerposition inden for bæredygtighed

Merkur har netop fornyet vores B Corp-certificering med en markant styrket vurdering. Den nye vurdering bekræfter, at vi er blandt verdens mest bæredygtige virksomheder.

Læs mere

Merkur og GABV underskriver fredserklæring

Den internationale sammenslutning af værdibaserede banker, GABV, opfordrer enstemmigt den globale finanssektor til at bruge sin massive indflydelse til at arbejde for at skabe fred, bl.a. gennem et stop for finansiering af produktion af og handel med våben.

Læs mere

Årsrapport 2023: Bedste resultat i Merkurs historie

Merkurs bestyrelse har netop godkendt årsrapporten for 2023 med det bedste resultat i vores andelskasses historie. Merkur ender året med et resultat på hele 54,4 mio. kr. før skat (40,6 mio. kr. efter skat).

Læs mere

Merkur mener: CO2 afgift på landbruget skal ikke ramme lige hårdt

Kryds fingre for, at regeringen forstår at bruge ekspertpanelets anbefalinger rigtigt. Ellers kan CO2 afgiften ramme pilskævt og gøre mere skade end gavn

Læs mere

Finanstilsynets inspektion: Pletfri redegørelse om Merkurs arbejde på hvidvaskområdet

Finanstilsynet har været på besøg i Merkur og gennemgået Merkurs anti-hvidvaskarbejde. Inspektionen har ikke givet anledning til nogle reaktioner fra tilsynet, og det ser vi som en stor anerkendelse af vores arbejde på hvidvaskområdet. Du kan finde tilsynets redegørelse nederst på siden.

Læs mere

Merkur udnævner to nye direktører

To af Merkurs chefer er forfremmet og er pr. 1. januar tiltrådt som hhv. ny økonomidirektør og HR-direktør

Læs mere

Charlotte Skovgaard ønsker glædelig jul 2023

Merkurs administrerende direktør ønsker alle kunder og andelshavere en glædelig jul. Se og hør Charlottes julehilsen nedenfor.

Læs mere

Åbningstider og tidsfrister ved jul og nytår 2023

Her kan du se Merkurs åbningstider i julen, tidsfrister for overførsler og åbningstider for Netbank Support. Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Læs mere

Ændring af beløbsgrænser i netbank

For at styrke sikkerheden mod svindel ændrer Merkur beløbsgrænserne for, hvor mange penge du kan overføre om dagen i netbank og mobilbank til 50.000 kr.. Ændringen træder i kraft med virkning fra mandag d. 11. december 2023.

Læs mere

Det er snart slut med 1000 kr. sedler

Hvis du har store pengesedler eller pengesedler af ældre dato liggende, skal du snart til at få dem brugt, vekslet eller indsat på din konto. Nationalbanken har nemlig besluttet, at 1.000-kronesedlen og en række gamle sedler bliver udfaset, så de ikke længere vil være gyldige efter 31. maj 2025.

Læs mere

Nyt Pengevirke: Hvad er det gode liv?

Pengevirke undersøger det gode liv. Hvad får os til at trives og føle mening i tilværelsen, og hvad skal der til for at leve meningsfulde liv?

Læs mere

Merkur uddeler Merkur Værdipulje 2023

Hvert år donerer Merkur en del af indtjeningen til not-for-profit kunder, som på hver deres måde arbejder for en bedre verden. Det kalder vi Merkur Værdipulje. Merkurs andelshavere har været med til stemme om, hvordan pengepuljen skal fordeles. Nu er resultatet klar.

Læs mere

Webinar: Leasing gennem Merkur

Hvorfor og hvornår er det nu lige, at erhvervsleasing kan være en god idé? Og hvornår er det ikke? Det kan du blive klogere på i vores korte webinar om leasingens ABC.

Læs mere

Merkur gør det billigere at oplade din elbil

Det skal være attraktivt at vælge en elbil – og at lade den op, når strømmen er grønnest og elnettet er mindst belastet. Derfor sænker Merkur, i samarbejde med ladeplatformen Spirii, nu priserne og slår dermed flere fluer med ét smæk: Grønnere strøm, billigere priser til elbilisterne og større klimafordele.

Læs mere

Webinar: Børns rettigheder og investering

Hvordan kan virksomheder værne om børns rettigheder? Det har en undersøgelse af mere end tusind virksomheder forsøgt at svare på, og nu kan du blive klogere på konklusionerne. Den 7. november bliver undersøgelsens resultater og nøglespørgsmål nemlig diskuteret på et webinar afholdt af Global Child Forum og Triodos Investment Management – og du kan være med!

Læs mere

Merkur vil betale medarbejderne for at arbejde gratis

Gå ud og gør noget godt for verden – vi betaler din løn imens! Sådan lyder opfordringen til de omkring 100 medarbejdere i Merkur Andelskasse, der gennem en ny ordning i det værdibaserede pengeinstitut nu har mulighed for at udføre frivilligt arbejde i arbejdstiden og få løn fra Merkur for halvdelen af de frivillige timer.

Læs mere

Husk overgang til vintertid

Søndag den 29. oktober overgår vi til vintertid (normaltid) og stiller uret en time tilbage. Det betyder, at en række banksystemer også tager sig en ekstra time på øjet. Det drejer sig bl.a. om netbank og visse betalingskort.

Læs mere

Merkur deler ud af indtjeningen

Merkur Værdipulje skal skabe værdi for mennesker, natur og miljø, og Merkurs andelshavere skal være med til at bestemme hvordan! Hvert år vil Merkur donere en del af indtjeningen til not-for-profit kunder, som på hver deres måde arbejder for en bedre verden. Merkurs andelshavere skal være med til at stemme om, hvordan pengepuljen skal fordeles mellem kandidaterne.

Læs mere

Webinar om diversitet på arbejdspladsen: Sådan har vi gjort i Merkur

Overvejer du at få mere diversitet og mangfoldighed på din arbejdsplads? Så kan du se vores webinar via linket herunder. På webinaret fortæller administrerende direktør Charlotte Skovgaard og HR-direktør Katrine Rosengren Norup om Merkurs praktiske erfaringer og resultater ifm. arbejdet med diversitet.

Læs mere

Merkur er kåret som klimabank nr. 1 i meningsmåling

For tredje gang i træk giver Merkur alle andre banker overbevisende baghjul i en måling af, hvor troværdige virksomheder er, når det gælder klimaindsats og grønt image. Det viser, at forbrugerne godt kan se forskel på den ægte vare og grøn glasur, mener Merkurs administrerende direktør.

Læs mere

Bedste halvårsregnskab nogensinde

Det lønner sig at gøre gavn for kloden, mener vi i Merkur Andelskasse efter at have leveret det bedste halvårsregnskab i vores andelskasses historie.

Læs mere

Merkur forpligter sig til mere mangfoldighed

Merkur har i forvejen fokus på mangfoldighed og ligestilling, men vi kan gøre det endnu bedre end i dag. Så nu forpligter vi os til at tage de næste skridt mod en mere inkluderende arbejdsplads.

Læs mere

Højt engagement og stolthed blandt Merkurs medarbejdere giver ny certificering

Merkur er blevet certificeret med HappyIndex®AtWork for 2023. Arbejdsmiljøcertificeringen viser både et højt engagement, men også stor stolthed blandt Merkurs medarbejdere. Merkurs HR-chef mener, det er resultatet af en målrettet indsats og Merkurs særlige DNA.

Læs mere

Ændringer i prospekt for Triodos Microfinance Fund

Bestyrelsen i Triodos SICAV II, som bl.a. indeholder Triodos Microfinance Fund, har besluttet at foretage nogle ændringer i fondens prospekt. Nedenfor har vi fremhævet de væsentligste ændringer. Du finder også hele meddelelsen fra Triodos.

Læs mere

Nyt Pengevirke: Biodiversitet er verdens skatkammer

Naturen mangler plads. Arterne uddør i et hidtil uset tempo, og den vilde natur skrumper ind. Men vi kan vende udviklingen og få mere biodiversitet - hvis vi vil. Bliv klogere på hvordan i det nye Pengevirke.

Læs mere

Webinar: Ferieklar med gode kort på hånden

Hvordan står det til med dine ferieplaner? For mange er sommerferieplanerne allerede lagt, eller er ved at blive det. Men hvad med din ferieøkonomi? En god ferie bliver kun bedre, hvis økonomien, forsikringerne og de rigtige betalingskort er på plads. Det gør Merkurs eksperter dig klogere på i webinaret ’Ferieklar med gode kort på hånden’.

Læs mere

Generalforsamling i Triodos’ investeringsfonde 2023

Triodos Investment Management, som forvalter nogle af de investeringsfonde, som Merkur tilbyder, afholder generalforsamling for investeringsafdelingen SICAV I den 26. april 2023.

Læs mere

Solsikkeprogrammet

Gør det usynlige synligt. Det er budskabet bag Solsikkesnoren – en grøn snor med gule solsikker til at hænge om halsen. Snoren signalerer, at personen, der bærer den, har et usynligt handicap eller en diagnose. Fra i dag kan du hente en Solsikkesnor i Merkur.

Læs mere

For andet år i træk: Merkur er klimabank nr. 1 i ny måling

For andet år i træk giver Merkur alle andre banker overbevisende baghjul i en måling af, hvor troværdige virksomheder er, når det gælder klimaindsats og grønt image. Det viser, at forbrugerne godt kan se forskel på den ægte vare og grøn glasur, mener vores administrerende direktør.

Læs mere

Netbank, MasterCard og hævekort holder lukket natten til søndag

Natten til søndag den 5. marts 2023 opdaterer og tester Merkurs datacentral BEC en række systemer. Det er nødvendigt at vedligeholde it-systemerne, så vi hele tiden kan tilbyde vores kunder gode og sikre services.

Læs mere

Årsrapport 2022

Merkurs bestyrelse har netop godkendt årsrapporten for 2022. Det har været et uforudsigeligt år, der har budt på både medgang og modgang. Men efter en række indsatser i året der er gået, står Merkur med en skarpere forretning, som er rustet til fremtiden.

Læs mere

Merkur hæver renten pr. 1. marts 2023

Merkur Andelskasse hæver renten på udlån og på indlånsrenten på børne- og pensionsopsparinger. Vi lancerer samtidig en særlig attraktiv indlånskonto for andelshavere.

Læs mere

Støt befolkningen i Tyrkiet og Syrien – men pas på ikke at blive snydt

Der er mange indsamlinger i omløb, men ikke alle er troværdige, så tænk over, hvem du donerer til.

Læs mere

Advarsel om falske hjemmesider, der ligner netbank

Googlesøgninger på netbanken kan lede til falske sider oprettet af svindlere.

Læs mere

Åbningstider og tidsfrister ved jul og nytår 2022

Her kan du se Merkurs åbningstider i julen, tidsfrister for overførsler og åbningstider for Netbank Support. Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Læs mere

Merkur: Indfør en klog og fair CO2 afgift

Ja tak til en CO2 afgift på landbruget! SVM regeringen vil indføre en CO2 afgift på landbruget. Det mener vi i Merkur er en rigtig god idé. Afgiften skal dog ikke bare være endnu en omkostning for landbruget, men bruges klogt til at skabe endnu mere grøn omstilling af hele sektoren. Og det kan kun gå for langsomt!

Læs mere

Merkur hæver renten 10-11-2022

Merkur Andelskasse hæver renten med 0,6% på udlån til både privat- og erhvervskunder. Ændringen sker pr. 1. december 2022 med baggrund i Nationalbankens seneste rentestigning. Merkur indfører samtidig Pluskonto, hvor du optjener 0,5% i rente af din opsparing op til 500.000 kr, hvis du er under 29 år eller har NemKonto i Merkur.

Læs mere

Webinar: Sikker på nettet

IT-kriminelle bruger stadigt mere udspekulerede metoder for at få fingrene i dine penge. I vores webinar får du tips og tricks til, hvordan du selv kan sikre dig mod at blive en af de mange ofre for svindel på nettet – og hvad du gør, hvis uheldet er ude. Webinaret blev afholdt d. 2. november i et samarbejde mellem Merkur og eksperter fra Østjyllands Politi. Se eller gense det nedenfor.

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling i Triodos Microfinance Fund 2022

Triodos Microfinance Fund – som også kaldes SICAV II – afholder ekstraordinær generalforsamling den 16. november 2022 kl. 10.00. Er du investor kan du stemme ved at indsende en fuldmagt (proxy).

Læs mere

Merkur er danskernes klimabank nr. 1 i ny måling

Der er meget langt mellem top og bund i en ny liste over virksomheders troværdighed i forhold til deres klimaindsats og grønne image. Merkur Andelskasse topper listen over banker og giver andre pengeinstitutter markant baghjul på listen. Det er der en grund til, mener Merkurs administrerende direktør.

Læs mere

Nye åbningstider pr. 1. oktober 2022

Fra 1. oktober ændrer og udvider Merkur vores åbningstider, så det fremover bliver endnu nemmere at mødes med en rådgiver på et tidspunkt, der passer dig.

Læs mere

Merkur siger farvel til negative renter

Efter 10 år med renter i minus siger Merkur nu med glæde farvel til de ’unaturlige’ og upopulære negative renter. Administrerende direktør Charlotte Skovgaard håber, at det bliver for altid.

Læs mere

Merkur hæver renten

Som det er fremgået af mange medier den seneste tid, så har Nationalbanken hævet renten med 0,50 procentpoint. Som følge af rentestigningen hæver Merkur Andelskasse også renten med virkning fra 1. september.

Læs mere

Advarsel om telefonsvindel

Vi er blevet gjort opmærksom på, at der desværre er svindlere, der i øjeblikket udgiver sig for at være fra Merkur. De ringer op via telefonen, og det ser ud som om, de ringer op fra Merkurs hovednummer 70 27 27 06. De forsøger at franarre vores kunder oplysninger om MitID eller NemID. Vi opfordrer alle kunder til at være opmærksomme.

Læs mere

Gi’r du et kryds?

Merkur er nomineret til prisen som Aarhus' Bedste Bank.

Læs mere

Nyt Pengevirke: Bliver du snydt af greenwashing?

Merkurs kundemagasin handler denne gang om greenwashing. Greenwashing er en form for vildledende markedsføring af aktiviteter eller produkter, der bliver præsenteret som mere bærdygtige eller miljøvenlige, end de egentlig er. Det er et stigende problem og derfor sætter vi fokus på emnet.

Læs mere

Webinar: Vær tryg når du køber andelsbolig

Overvejer du at købe andelsbolig, og er du i tvivl om, hvad du skal holde øje med i forbindelse med køb af andelsbolig? Så læs med her.

Læs mere

Generalforsamling i Triodos Energy Transition Europe Fund 2022

Triodos Investment Management, som forvalter nogle af de investeringsfonde, som Merkur tilbyder, afholder generalforsamling for investeringsafdelingen Triodos Impact Strategies II NV, som bl.a. indeholder Triodos Energy Transition Fund, der investerer i vedvarende energiprojekter i Europa. Generalforsamlingen finder sted den 17. juni 2022 i Holland.

Læs mere

Generalforsamling i Triodos’ investeringsfonde 2022

Triodos Investment Management, som forvalter nogle af de investeringsfonde, som Merkur tilbyder, afholder generalforsamling for investeringsafdelingerne SICAV I den 28. april 2022 og i SICAV II den 23. maj 2022.

Læs mere

Webinar: Omlæg dit Totalkreditlån og nedbring din restgæld

Vi har i lang tid været vant til at kunne få et obligationslån med meget lav rente – men nu er renterne steget, og det giver nogle gode muligheder for at opkonvertere. Opkonvertering betyder, at du omlægger fra et fastforrentet lån til et nyt fastforrentet lån med en højere rente. Det kan måske virke forkert, at skulle omlægge sit lån fra en lav rente til en højere rente. Men hvis de rigtige forudsætninger er til stede, kan det give en betydelig gevinst. Det kan du høre mere om i webinaret nedenfor.

Læs mere

Merkur leverer bedste resultat i fem år og styrker den bæredygtige bundlinje

En markant bedre kerneforretning, overskud, samt initiativer og dokumenterede resultater indenfor klima- og bæredygtighed, giver positive resultater på både bundlinje og bæredygtighedsregnskabet i Merkur.

Læs mere

Merkur finansierer millionstort solcelleanlæg på Thise Mejeri

Med opførslen af et nyt solcelleanlæg bringer det store, helt igennem økologiske andelsmejeri nu også de grønne visioner i spil i energiforbruget. Med investeringen i solceller vil Thise Mejeri både spare millioner på strøm og skåne kloden for mange ton CO2. Merkur finansierer anlægget.

Læs mere

Marts måned er B Corp måned

Merkur blev i 2020 certificeret B Corp - en certificering der kvalitetsstempler bæredygtige virksomheder. I marts måned inviterer alle verdens B Corps ind bag B'et for at fortælle mere om, hvad det vil sige at blive certificeret og dermed bruge kerneforretningen til at skabe bæredygtige forandringer.

Læs mere

Ny kreditdirektør i Merkur Andelskasse

1. marts tiltræder Morten Berg som kreditdirektør i Merkur Andelskasse. Morten Berg kommer fra en stilling som kreditchef i Møns Bank (2018-nu) og har desuden solid erfaring fra 20 år i Danske Bank bag sig.

Læs mere

Nu kan du tilknytte din konto direkte til MobilePay

Det er blevet nemmere at betale direkte fra den rigtige konto, når du bruger MobilePay, så du ikke bagefter skal flytte rundt på pengene. Du kan nemlig nu tilknytte op til 10 kort eller konti til MobilePay, så du f.eks. kan betale direkte fra din budget- eller opsparingskonto.

Læs mere

Merkur strammer skruen: Slut med at hjælpe virksomheder, der ikke gør gavn for verden

Gambling, genteknologi, konventionelt landbrug og porno er blandt de brancher og teknologier, der får nej til at blive kunder eller låne penge i Merkur, for vi smækker nu både døren og kassen i overfor projekter, der ikke bidrager positivt til verden.

Læs mere

Generationsskifte i Merkurs bestyrelse: Cees Kuypers overtager formandsposten i Merkur

Et længe planlagt generationsskifte i Merkurs bestyrelse er netop blevet gennemført. Bestyrelsesmedlem siden 2020 Cees Kuypers har pr. 1. januar 2022 overtaget formandsposten i andelskassen.

Læs mere

Ny erhvervsdirektør vil styrke arbejdet med de gode viljer

Det er stærke kræfter, med solid baggrund i banksektoren, der i skikkelse af Ole Mathiassen fra januar indtager direktørstolen i Merkur Erhverv. Ole Mathiassen er allerede et kendt ansigt for både medarbejdere og mange erhvervskunder i Merkur, hvor han kommer fra en stilling som erhvervskundechef for andelskassens erhvervsafdeling øst for Storebælt. Nu glæder han sig til at træde op og stå i spidsen for det vigtige samarbejde med Merkurs erhvervskunder over hele landet.

Læs mere

Julehilsen til Merkurs kunder

Administrerende direktør i Merkur Andelskasse, Charlotte Skovgaard, har lavet en julehilsen til alle Merkurs kunder. Klik på videoen nedenfor og se julehilsenen.

Læs mere

Åbningstider og tidsfrister ved jul og nytår 2021

Her kan du se Merkurs åbningstider i julen, tidsfrister for overførsler og åbningstider for Netbank Support. Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Læs mere

Merkur sætter strøm til ny solcellepark sammen med en række partnere

Merkur Andelskasse og Merkur Klimafond har indgået en aftale om at købe grøn strøm fra energiselskabet Better Energy i fællesskab med Nykredit, Spar Nord, Lollands Bank, Faster Andelskasse, Sparekassen Nørre Nebel og JN Data. Elkøbsaftalen indebærer, at Better Energy opfører en helt ny solcellepark.

Læs mere

Nyt Pengevirke: Hvorfor er fællesskaber så vigtige for det gode liv?

Merkurs kundemagasin handler denne gang om fællesskaber. For fællesskaber er helt grundlæggende for den måde Merkur driver pengeinstitut på, for vores mange bæredygtige og socialt ansvarlige kunder og for menneskers liv i det hele taget.

Læs mere

Mærkedag for værdibaseret bankdrift

I dag den 3. november 2021 er Banking on Values Day – en dag hvor verdens værdibaserede banker sætter fokus på, at der er behov for at tænke ansvarligt og bæredygtigt, når det gælder økonomi og bankdrift.

Læs mere

Pas på svindelforsøg med MitID

Lige nu ser vi svindelforsøg, hvor nogen ringer til dig og udgiver sig for at være MitID-supporten og beder dig om at udlevere fx dine koder eller bruger-ID. Ignorer, hvad du bliver bedt om. MitID-supporten vil aldrig kontakte dig for at bede om koder eller bruger-ID.

Læs mere

Millioner fra EU på vej til bæredygtige danske virksomheder via Merkur

To gode nyheder til danske bæredygtige og socialt ansvarlige virksomheder: Som første danske pengeinstitut får Merkur Andelskasse ansvarlig lånekapital fra Den Europæiske Investeringsfond (EIF) målrettet videreudlån til hundredvis af virksomheder. Desuden fordobles den garantipulje til Merkur fra EUs krisefond, EGF, der sikrer erhvervsudlån på favorable vilkår - og som Merkur er en af få udbydere af i Danmark.

Læs mere

Økologiske landmænd skal blive endnu mere bæredygtige gennem nyt samarbejde

Både nuværende og nye landbrugskunder i Merkur Andelskasse vil nu blive mødt af et krav fra deres pengeinstitut om at udarbejde en handlingsplan for klimaindsats og bæredygtighed. Det vil helt sikkert falde i god jord hos landmændene, lyder det fra Merkur.

Læs mere

Redegørelse fra Finanstilsynet 2021

I maj og juni 2021 gennemførte Finanstilsynet en funktionsinspektion i Merkur Andelskasse, hvor de væsentligste risikoområder blev gennemgået. Det har været en generelt god og konstruktiv dialog, hvor Finanstilsynet bemærker, at Merkur bevæger sig ”i en bedre retning”.

Læs mere

Pas på falske mails om Nem-ID

Svindlere forsøger i øjeblikket at franarre danskere deres personlige oplysninger ved at udgive sig for at være Digitaliseringsstyrelsen, så vær varsom, når du modtager en mail fra afsendere, du normalt ikke modtager mails fra.

Læs mere

Merkur vender underskud til overskud

Efter præcis et år på posten kan administrerende direktør Charlotte Skovgaard præsentere et flot halvårsregnskab, hvor minus er erstattet af plus, og basisforretningen er markant styrket.

Læs mere

Hjælp Merkur med at blive endnu bedre

Det er helt afgørende for Merkur at have glade og tilfredse kunder. Derfor tager vi nu temperaturen på, hvorvidt vi lever op til vores privatkunders forventninger via en kundeundersøgelse.

Læs mere

149 mio. kroner på vej til bæredygtige og socialt ansvarlige danske virksomheder fra EUs krisefond

Omkring 200 danske små og mellemstore virksomheder har nu mulighed for at låne penge i Merkur Andelskasse med en garanti fra EUs Europæiske Investeringsfond (EIF) i ryggen. EIFs garanti er en del af den redningspakke fra EU Kommissionen, der skal hjælpe medlemslandenes økonomier med følgevirkninger af coronakrisen.

Læs mere

Merkur tager sin egen medicin

Nej til leverpostej og sorte biler: Merkurs medarbejdere får kun økologisk vegetarmad på jobbet – og benzinbiler bliver forbudt. Det kræver Merkurs nye indkøbspolitik.

Læs mere

Ny rapport: Banker med demokrati er vigtige for samfundet

Godt halvdelen af alle pengeinstitutter i Danmark er demokratiske, og Merkur er en af dem. I Merkur betyder det, at vi er ejet af vores kunder i modsætning til traditionelle banker, som er ejet af aktionærer. En ny rapport peger på, at demokratiske pengeinstitutter er vigtige for samfundet, men at muligheden for at have mange forskellige typer af banker er under pres.

Læs mere

MasterCard Debit, hævekort og netbank lukker nogle timer natten til søndag

Natten til søndag den 9. maj 2021 holder MasterCard Debit, hævekort og netbank lukket nogle timer. Det sker fordi vores IT leverandør BEC vedligeholder systemerne, så vi fortsat kan levere gode løsninger med høj sikkerhed til vores kunder.

Læs mere

NemID bliver til MitID

Digitale løsninger bliver erstattet af nye over tid. Det gør de, fordi de skal være sikre og kunne følge med udviklingen, ligesom vi kender det fra vores mobiltelefon og computer. Derfor bliver NemID til MitID: Din kommende digitale identitet, som du skal bruge, når du logger ind, godkender handlinger eller har brug for at skrive under digitalt. MitID er lige så vigtigt som dit pas. Og du må aldrig dele det med andre.

Læs mere

Generalforsamling i Triodos’ investeringsfonde 2021

Triodos Investment Management, som forvalter en række af de investeringsfonde, som Merkur tilbyder vores kunder, afholder generalforsamling for investeringsafdelingerne SICAV I og II den 28. april 2021.

Læs mere

Ny EU standard giver Merkur topscore på bæredygtighed

Nogle banker har et enkelt mørkegrønt produkt, andre nogle stykker, men samtlige fonde og investeringer i Merkur Andelskasses rådgivningsunivers har netop fået det højest opnåelige mørkegrønne stempel af EUs nye anti-greenwashing mærkningsordning for finansielle produkter.

Læs mere

Solidt Merkur går trods underskud styrket ind i 2021

2020 har været et ambitiøst investeringsår for Danmarks største helt igennem bæredygtige pengeinstitut, der har oplevet adskillige positive rekorder i 2020. Vi har nu flere helkunder end nogensinde før, flere andelshavere end nogensinde før, og vores indtægter er steget med 3,1% fra 2019 til 2020. Men coronapandemien, der trækker spor i samtlige af banksektorens årsregnskaber, viser sig også i Merkurs resultat, med et underskud på 10,4 mio. efter skat.

Læs mere

Nye beløbsgrænser for overførsler i Netbank

Bankerne i Danmark oplever et stigende antal svindelsager, hvor privatpersoner enten bliver franarret deres kreditkort- eller netbank-oplysninger, eller bliver narret til at overføre penge til en ukendt person. For at give vores privatkunder en ekstra sikkerhed, sænker Merkur derfor grænsen for, hvor mange penge du kan overføre i netbanken og mobilbanken.

Læs mere

MasterCard forsikringsbetingelser forbedres for gravide

Privatsikring, som står bag de forsikringer, du får med som en del af fordelspakken, når du har et MasterCard, ændrer nu forsikringsbetingelserne. Ændringerne foretages, da forsikringsbetingelserne indtil nu har indeholdt undtagelser rettet mod gravide og eventuelle graviditetsgener, som ikke var i overensstemmelse med Ligebehandlingsloven.

Læs mere

Har du problemer med kortet? Nye regler for kortbetalinger

Fra den 1. januar 2021 er der krav om, at alle webshops og forretninger indenfor EU skal efterleve nye sikkerhedskrav ved kortbetalinger. Det sker for at nedbringe svindel med køb på internettet, ved kontaktløs betaling og misbrug med forfalskede betalingskort.

Læs mere

Skrot det gamle fyr, hvis du vil købe bolig. Merkur siger nu blankt nej til kunder, der vil låne penge til køb af bolig med oliefyr.

Merkur Andelskasse tager endnu et skridt mod en fossilfri verden. Fremover vil kunder, der ønsker at købe en bolig med oliefyr, få nej til boligfinansiering i Merkur. Det sker som led i Merkurs fuldstændige afvikling af samtlige fossile finansieringer, helt ned til den enkelte private kundes privatøkonomi.

Læs mere

Investeringsfonden Triodos Renewables Europe skifter navn

Triodos Investment Management (Triodos IM) omdøber Triodos Renewables Europe Fund til Triodos Energy Transition Europe Fund. Navneændringen trådte i kraft den 19. december 2020.

Læs mere

Ny kommunikationschef skal få Merkur hjem i stuerne

Alle taler om klima og bæredygtighed for tiden, men Merkur Andelskasse gør noget ved det. Derfor skal endnu flere, end det er tilfældet i dag, kende til andelskassen med den 100% bæredygtige profil. Det får nu Merkur til at styrke kommunikationsindsatsen med ansættelsen af en stærk formidler.

Læs mere

Merkur opnår B Corp med højeste score i Norden

Umiddelbart er de vidt forskellige, men nu har friluftsbrandet Patagonia, madrasproducenten Auping, stjernekokken Jamie Oliver, kosmetikmærket The Body Shop, møbelproducenten Skagerak og pengeinstituttet Merkur Andelskasse alligevel noget til fælles. De er alle med i en international og eksklusiv kreds af virksomheder og brands, der med det eftertragtede B Corp certifikat kan bevise, at de er blandt de mest ambitiøse i arbejdet med at skabe en mere bæredygtig verden.

Læs mere

Merkur Øst indstiller fysiske møder

Merkur Øst afholder ikke fysiske møder til og med den 22. september som en direkte følge af det stigende smittetryk i København

Læs mere

Ny direktør har gode nyheder

I dag tiltræder direktør Charlotte Skovgaard posten som administrerende direktør i Merkur Andelskasse. Hun har en lang række stærke resultater med sig og har tre klare fokuspunkter for Merkurs arbejde i de kommende år. Se videoen herunder, hvor Charlotte Skovgaard fortæller om den plan, direktionen har lagt.

Læs mere

Halvårsregnskab 2020

Første halvår resulterer i et underskud på 15,4 mio. kr., hvilket i al væsentlighed kan tilskrives coronakrisen. Merkur Andelskasse fastholder den planlagte kurs for 2020 som et investeringsår.

Læs mere

Merkur Andelskasse og EU giver sociale virksomheder en corona-håndsrækning

Merkur Andelskasse kan som det eneste pengeinstitut i Danmark tilbyde et erhvervslån til virksomheder med socialt formål, hvor EU stiller garantien. Det betyder en lavere rente for kunderne. Lånet kan bruges til at finansiere nye bygninger, udstyr, energirenovering og mange andre ting. Lånet udbydes i samarbejde med EU-kommissionen og den Europæiske Investeringsfond (EIF).

Læs mere

Derfor beder vi om ID og spørger ind til dine pengesager

Det kan virke underligt, når vi til tider beder om at se sygesikringskort og billedlegitimation – eller spørger, hvordan du bruger os som pengeinstitut. Men der er en god grund. Lokale Pengeinstitutter har produceret en video, der beskriver reglerne i hvidvaskloven og som forklarer, hvorfor din rådgiver stiller så mange spørgsmål. Videoen varer 1½ minut og forklarer hvorfor vi gør, som vi gør.

Læs mere

Generationsskifte i Merkur Andelskasse - Danmarks største bæredygtige pengeinstitut

’En på en gang vemodig og en helt rigtig beslutning’. Efter 38 år ved roret overlader medstifter og administrerende direktør i Merkur Andelskasse Lars Pehrson styringen til nuværende direktør Charlotte Skovgaard fra 1. september, men glæder sig til ny rolle i det bæredygtige pengeinstitut.

Læs mere

Skab fair konkurrencevilkår. Indfør CO2-afgift nu!

Som det første pengeinstitut i Danmark stiller Merkur Andelskasse krav til regeringen om at indføre en klog CO2-afgift

Læs mere

Slut med at give lån til nye benzin- og dieselbiler

Merkur Andelskasse tager endnu et skridt mod en fossilfri verden. Fremover vil kunder, der ønsker en ny benzin- eller dieselbil, få nej til finansiering gennem Merkur, der som det første pengeinstitut i Danmark, siger helt stop for lån til køb af nye fossile biler.

Læs mere

Ny Mobilbank til erhvervskunder

Vi har lanceret en Mobilbank til erhvervskunder med mange af de samme funktioner som den eksisterende Mobilbank.

Læs mere

Ændrede priser og gebyrer

I Merkur vil vi gerne have en prisstruktur, der er fair og rimelig. Derfor arbejder vi løbende med at sikre, at vi tager gebyrer de rette steder, samt at vores prisstruktur er gennemsigtig såvel som økonomisk bæredygtig.

Læs mere

Merkurs afdelinger åbner igen

Fra mandag den 11. maj kan vi igen byde velkommen i vores afdelinger. Vi opfordrer dog stadig til at afholde møder online, når det er muligt.

Læs mere

Nyt medlem i Merkurs bestyrelse

Merkur kan nu byde velkommen til et nyt bestyrelsesmedlem. Hollandske Cees Kuypers kommer med mange års erfaring og et stort netværk inden for fødevarer og bæredygtige virksomheder.

Læs mere

Finanstilsynets inspektion af hvidvaskområdet i Merkur Andelskasse

Merkur havde i august 2019 besøg af Finanstilsynet, der gennemgik andelskassens anti-hvidvaskarbejde. Du kan finde deres redegørelse nederst på siden.

Læs mere

Referat af Merkurs generalforsamling

Merkurs generalforsamling den 4. april blev som bekendt afholdt på en lidt anderledes måde i år. Det planlagte arrangement i Aarhus var aflyst, og andelshavere kunne i stedet stemme digitalt eller pr. brev.

Læs mere

Stem online til Merkurs generalforsamling

Vi er nu klar med en hjemmeside med al nødvendig information og materiale til årets generalforsamling.

Læs mere

Betalingsappen My Wallet udgår

My Wallet udgår, men du vil stadig kunne bruge en række andre apps til betaling med mobilen.

Læs mere

Ændret rente på indlån

Merkur Andelskasse følger Nationalbankens indskudsbevisrente både på erhvervsindlån og på private indlån over 250.000 kr. pr. kunde.

Læs mere

Merkur hjælper corona-ramte privat- og erhvervskunder

Vi vil gerne give en hjælpende hånd til de af vores kunder, som kommer i økonomiske vanskeligheder som følge af coronavirus. Her kan du læse om en række nye tiltag.

Læs mere

Nyt om Merkurs generalforsamling

Merkur har generalforsamling den 4. april, men pga. situationen omkring coronavirus, arbejder vi lige nu på at finde en alternativ og mere digital model.

Læs mere

Coronavirus medfører store fald på de finansielle markeder

Her kan du læse mere om, hvordan du som investor kan forholde dig til situationen.

Læs mere

Sådan forholder vi os til coronavirus

Til alle vores kunder og samarbejdspartnere.

Læs mere

Overskud og styrket kapitalgrundlag i Merkur Andelskasse

Merkur Andelskasse kommer ud af 2019 med et markant styrket kapitalgrundlag og stærkt tiltagende interesse for bæredygtige investeringer.

Læs mere

Netbank Beta

Vi er i fuld gang med at lave en ny og forbedret netbank med et nyt design, som du allerede nu kan prøve.

Læs mere

Nyt og attraktivt elbillån med lav rente

Drømmer du om at købe en elbil? Så kan Merkur selvfølgelig hjælpe dig. Vi tilbyder et attraktivt elbillån, så vi sammen kan få flere elbiler ud på vejene og skabe et grønnere Danmark.

Læs mere

Triodos har foretaget ændringer til prosoektet for SICAV 1

Læs mere

Åbningstider ved jul og nytår 2020

Her kan du se Merkurs åbningstider i julen samt åbningstider for Netbank Support. Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Læs mere

Tv-program om hvidvask

Operation X sender i aften et program på TV2, der handler om bankernes rolle Greed-sagen, der handler om hvidvask for millioner.

Læs mere

Merkur kan nu tilbyde Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay

For kunder med en Andriod-telefon, et Garmin ur eller et Fitbit ur er der nu nye muligheder for at betale nemt og sikkert med mobilen eller dit smartwatch.

Læs mere

Negativ rente for privatkunder

Kombinationen af negativ rente i Nationalbanken og et stort indlån i Merkur gør, at vi er nødt til at gentænke, hvordan vi driver bæredygtig bankvirksomhed og sikrer, at jeres penge gør bedst mulig gavn. Derfor indfører vi pr. 1. januar 2020 negativ rente for privatkunder.

Læs mere

Ny forside og investeringsoverblik i Netbank Erhverv

Vi har lanceret en ny forside og investeringsoverblik i Netbank Erhverv. Det nye design skal give vores erhvervskunder et hurtigt overblik over økonomien med let adgang til de mest relevante funktioner. Det sparer både tid og kliks.

Læs mere

Ny direktør i Merkur

Charlotte Skovgaard tiltræder 1. november en stilling som direktør i Merkur Andelskasse.

Læs mere

Bliv investeringsaktivist

Fredag den 27. september havde vi lukket på grund af klimastrejke. Du kan her læse den tale som ekspert i impact-investeringer Silja Nyboe Andersen holdt til arrangementet #BreakForClimate.

Læs mere

Mastercard til Apple Pay

Det er nu blevet muligt at tilknytte dit Mastercard til Apple Pay. Du kan altså både bruge Apple Pay med VISA/Dankort og Mastercard.

Læs mere

Lukket – Vi strejker for klimaet

Fredag 27. september vil Merkur Andelskasse være lukket hele dagen. Vi strejker for klimaet – og støtter op om de unges klimakamp. Vi gør det, fordi klimaet ikke kan vente længere. Der skal ske noget nu.

Læs mere

Fornuftigt halvårsresultat i Merkur Andelskasse

Med et overskud på 6,3 mio. kr. efter skat for første halvår af 2019, står Merkur Andelskasse med et markant forbedret resultat i forhold til sidste års underskud på 5,5 mio. kr. Som følge af resultatet stiger værdien på en andel til 1.795 kr., en stigning på 3,6% de seneste 12 måneder.

Læs mere

Merkur på Folkemødet 2019

Du kan møde Merkur på Folkemødet ved en række spændende debatter og events om bæredygtig investering, demokratiske virksomheder, biodiversitet m.m. Vi håber, at du vil kigge forbi, hvis du skal afsted til solskinsøen.

Læs mere

Det betaler sig at investere i en bedre verden

Når man taler om impact-investeringer, bliver man ofte mødt af folk, der siger: ”jamen, jeg vil ikke gå på kompromis med afkastet”. Som om der er en direkte modsætning mellem økonomisk afkast og det at gøre en positiv forskel i verden. Men sagen er den, at impact-investeringer ikke alene kan betale sig, de er faktisk også en god forretning. Det viser tallene fra 2018.

Læs mere

Merkur kan nu tilbyde Apple Pay

Merkur Andelskasse kan nu tilbyde alle vores kunder betaling via Apple Pay. Du kan bruge Apple Pay på iPhone, Apple Watch, iPad eller Mac* til at betale i butikker, i apps og på nettet.

Læs mere

Internationale impact-investorer skyder millioner i Merkur

Impact-investering er en hurtigt voksende tendens, og Merkur Andelskasse har netop kunne byde velkommen til to nye internationale investorer. De har valgt at investere tilsammen 20,6 mio. kr. i Merkur, fordi de ser det som en god impact-investering.

Læs mere

Nyt klimainitiativ: Værdibaserede banker vil måle deres egen CO2-udledning

Merkur Andelskasse har som noget nyt påtaget sig en forpligtelse til at måle og rapportere på den klimapåvirkning, som vores udlån har. Det er en del af et nyt, internationalt klimainitiativ.

Læs mere