Nyheder

Nyheder

Følg med i, hvad der rør sig i Merkur. Du kan finde alle nyheder nederst på siden.

Ny direktør har gode nyheder

I dag tiltræder direktør Charlotte Skovgaard posten som administrerende direktør i Merkur Andelskasse. Hun har en lang række stærke resultater med sig og har tre klare fokuspunkter for Merkurs arbejde i de kommende år. Se videoen her, hvor Charlotte Skovgaard fortæller om den plan, direktionen har lagt.

Se videohilsen

Alle nyheder

Merkurs afdelinger lukker for fysisk henvendelse

Merkurs fysiske afdelinger holder foreløbigt lukket for fysiske henvendelser uden forudgående aftale.

Læs mere

Ny erhvervskundedirektør skal få bæredygtig finans frem i lyset

Når den tidligere erhvervskundedirektør i Vækstfonden Hans Jørgen Østergaard om kort tid tiltræder i en nyoprettet stilling som erhvervskundedirektør i Merkur Andelskasse, er det for at åbne døren vidt op til omverdenen: Erhvervslivet skal få øjnene op for, at Merkur har meget at byde på for bæredygtige og socialt ansvarlige virksomheder.

Læs mere

Merkur Øst indstiller fysiske møder

Merkur Øst afholder ikke fysiske møder til og med den 22. september som en direkte følge af det stigende smittetryk i København

Læs mere

Ny direktør har gode nyheder

I dag tiltræder direktør Charlotte Skovgaard posten som administrerende direktør i Merkur Andelskasse. Hun har en lang række stærke resultater med sig og har tre klare fokuspunkter for Merkurs arbejde i de kommende år. Se videoen herunder, hvor Charlotte Skovgaard fortæller om den plan, direktionen har lagt.

Læs mere

Halvårsregnskab 2020

Første halvår resulterer i et underskud på 15,4 mio. kr., hvilket i al væsentlighed kan tilskrives coronakrisen. Merkur Andelskasse fastholder den planlagte kurs for 2020 som et investeringsår.

Læs mere

Merkur Andelskasse og EU giver sociale virksomheder en corona-håndsrækning

Merkur Andelskasse kan som det eneste pengeinstitut i Danmark tilbyde et erhvervslån til virksomheder med socialt formål, hvor EU stiller garantien. Det betyder en lavere rente for kunderne. Lånet kan bruges til at finansiere nye bygninger, udstyr, energirenovering og mange andre ting. Lånet udbydes i samarbejde med EU-kommissionen og den Europæiske Investeringsfond (EIF).

Læs mere

Derfor beder vi om ID og spørger ind til dine pengesager

Det kan virke underligt, når vi til tider beder om at se sygesikringskort og billedlegitimation – eller spørger, hvordan du bruger os som pengeinstitut. Men der er en god grund. Lokale Pengeinstitutter har produceret en video, der beskriver reglerne i hvidvaskloven og som forklarer, hvorfor din rådgiver stiller så mange spørgsmål. Videoen varer 1½ minut og forklarer hvorfor vi gør, som vi gør.

Læs mere

Generationsskifte i Merkur Andelskasse - Danmarks største bæredygtige pengeinstitut

’En på en gang vemodig og en helt rigtig beslutning’. Efter 38 år ved roret overlader medstifter og administrerende direktør i Merkur Andelskasse Lars Pehrson styringen til nuværende direktør Charlotte Skovgaard fra 1. september, men glæder sig til ny rolle i det bæredygtige pengeinstitut.

Læs mere

Skab fair konkurrencevilkår. Indfør CO2-afgift nu!

Som det første pengeinstitut i Danmark stiller Merkur Andelskasse krav til regeringen om at indføre en klog CO2-afgift

Læs mere

Slut med at give lån til nye benzin- og dieselbiler

Merkur Andelskasse tager endnu et skridt mod en fossilfri verden. Fremover vil kunder, der ønsker en ny benzin- eller dieselbil, få nej til finansiering gennem Merkur, der som det første pengeinstitut i Danmark, siger helt stop for lån til køb af nye fossile biler.

Læs mere

Ny Mobilbank til erhvervskunder

Vi har lanceret en Mobilbank til erhvervskunder med mange af de samme funktioner som den eksisterende Mobilbank.

Læs mere

Ændrede priser og gebyrer

I Merkur vil vi gerne have en prisstruktur, der er fair og rimelig. Derfor arbejder vi løbende med at sikre, at vi tager gebyrer de rette steder, samt at vores prisstruktur er gennemsigtig såvel som økonomisk bæredygtig.

Læs mere

Merkurs afdelinger åbner igen

Fra mandag den 11. maj kan vi igen byde velkommen i vores afdelinger. Vi opfordrer dog stadig til at afholde møder online, når det er muligt.

Læs mere

Finanstilsynets redegørelse efter ordinær inspektion i Merkur Andelskasse

Merkur havde i december 2019 ordinær inspektion fra Finanstilsynet. Du kan finde deres redegørelse nederst på siden.

Læs mere

Nyt medlem i Merkurs bestyrelse

Merkur kan nu byde velkommen til et nyt bestyrelsesmedlem. Hollandske Cees Kuypers kommer med mange års erfaring og et stort netværk inden for fødevarer og bæredygtige virksomheder.

Læs mere

Finanstilsynets inspektion af hvidvaskområdet i Merkur Andelskasse

Merkur havde i august 2019 besøg af Finanstilsynet, der gennemgik andelskassens anti-hvidvaskarbejde. Du kan finde deres redegørelse nederst på siden.

Læs mere

Generalforsamling i Triodos’ investeringsfonde

Triodos Investment Management, som forvalter en række af de investeringsfonde, som Merkur tilbyder vores kunder, afholder generalforsamling for investeringsafdelingerne SICAV I og II den 22. april 2020.

Læs mere

Referat af Merkurs generalforsamling

Merkurs generalforsamling den 4. april blev som bekendt afholdt på en lidt anderledes måde i år. Det planlagte arrangement i Aarhus var aflyst, og andelshavere kunne i stedet stemme digitalt eller pr. brev.

Læs mere

Stem online til Merkurs generalforsamling

Vi er nu klar med en hjemmeside med al nødvendig information og materiale til årets generalforsamling.

Læs mere

Betalingsappen My Wallet udgår

My Wallet udgår, men du vil stadig kunne bruge en række andre apps til betaling med mobilen.

Læs mere

Ændret rente på indlån

Merkur Andelskasse følger Nationalbankens indskudsbevisrente både på erhvervsindlån og på private indlån over 250.000 kr. pr. kunde.

Læs mere

Merkur hjælper corona-ramte privat- og erhvervskunder

Vi vil gerne give en hjælpende hånd til de af vores kunder, som kommer i økonomiske vanskeligheder som følge af coronavirus. Her kan du læse om en række nye tiltag.

Læs mere

Nyt om Merkurs generalforsamling

Merkur har generalforsamling den 4. april, men pga. situationen omkring coronavirus, arbejder vi lige nu på at finde en alternativ og mere digital model.

Læs mere

Coronavirus medfører store fald på de finansielle markeder

Her kan du læse mere om, hvordan du som investor kan forholde dig til situationen.

Læs mere

Sådan forholder vi os til coronavirus

Til alle vores kunder og samarbejdspartnere.

Læs mere

Overskud og styrket kapitalgrundlag i Merkur Andelskasse

Merkur Andelskasse kommer ud af 2019 med et markant styrket kapitalgrundlag og stærkt tiltagende interesse for bæredygtige investeringer.

Læs mere

Netbank Beta

Vi er i fuld gang med at lave en ny og forbedret netbank med et nyt design, som du allerede nu kan prøve.

Læs mere

Nyt og attraktivt elbillån med lav rente

Drømmer du om at købe en elbil? Så kan Merkur selvfølgelig hjælpe dig. Vi tilbyder et attraktivt elbillån, så vi sammen kan få flere elbiler ud på vejene og skabe et grønnere Danmark.

Læs mere

Tridos har foretaget ændringer til prosoektet for SICAV 1

Læs mere

Tv-program om hvidvask

Operation X sender i aften et program på TV2, der handler om bankernes rolle Greed-sagen, der handler om hvidvask for millioner.

Læs mere

Merkur kan nu tilbyde Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay

For kunder med en Andriod-telefon, et Garmin ur eller et Fitbit ur er der nu nye muligheder for at betale nemt og sikkert med mobilen eller dit smartwatch.

Læs mere

Negativ rente for privatkunder

Kombinationen af negativ rente i Nationalbanken og et stort indlån i Merkur gør, at vi er nødt til at gentænke, hvordan vi driver bæredygtig bankvirksomhed og sikrer, at jeres penge gør bedst mulig gavn. Derfor indfører vi pr. 1. januar 2020 negativ rente for privatkunder på 0,75 procent på indestående over 250.000 kr. pr. kunde.

Læs mere

Ny forside og investeringsoverblik i Netbank Erhverv

Vi har lanceret en ny forside og investeringsoverblik i Netbank Erhverv. Det nye design skal give vores erhvervskunder et hurtigt overblik over økonomien med let adgang til de mest relevante funktioner. Det sparer både tid og kliks.

Læs mere

Ny direktør i Merkur

Charlotte Skovgaard tiltræder 1. november en stilling som direktør i Merkur Andelskasse.

Læs mere

Bliv investeringsaktivist

Fredag den 27. september havde vi lukket på grund af klimastrejke. Du kan her læse den tale vores investeringsrådgiver Silja Nyboe Andersen holdt til arrangementet #BreakForClimate.

Læs mere

Mastercard til Apple Pay

Det er nu blevet muligt at tilknytte dit Mastercard til Apple Pay. Du kan altså både bruge Apple Pay med VISA/Dankort og Mastercard.

Læs mere

Lukket – Vi strejker for klimaet

Fredag 27. september vil Merkur Andelskasse være lukket hele dagen. Vi strejker for klimaet – og støtter op om de unges klimakamp. Vi gør det, fordi klimaet ikke kan vente længere. Der skal ske noget nu.

Læs mere

Fornuftigt halvårsresultat i Merkur Andelskasse

Med et overskud på 6,3 mio. kr. efter skat for første halvår af 2019, står Merkur Andelskasse med et markant forbedret resultat i forhold til sidste års underskud på 5,5 mio. kr. Som følge af resultatet stiger værdien på en andel til 1.795 kr., en stigning på 3,6% de seneste 12 måneder.

Læs mere

Nye podcast om investering

Merkurs investeringsrådgiver Silja Nyboe Andersen har gæstet to forskellige podcasts for at fortælle om bæredygtighed og investeringer. Lyt med og bliv klogere på, hvordan du kommer godt i gang, og hvad du skal være opmærksom på.

Læs mere

Merkur på Folkemødet 2019

Du kan møde Merkur på Folkemødet ved en række spændende debatter og events om bæredygtig investering, demokratiske virksomheder, biodiversitet m.m. Vi håber, at du vil kigge forbi, hvis du skal afsted til solskinsøen.

Læs mere

Det betaler sig at investere i en bedre verden

Når man taler om impact-investeringer, bliver man ofte mødt af folk, der siger: ”jamen, jeg vil ikke gå på kompromis med afkastet”. Som om der er en direkte modsætning mellem økonomisk afkast og det at gøre en positiv forskel i verden. Men sagen er den, at impact-investeringer ikke alene kan betale sig, de er faktisk også en god forretning. Det viser tallene fra 2018.

Læs mere

Merkur kan nu tilbyde Apple Pay

Merkur Andelskasse kan nu tilbyde alle vores kunder betaling via Apple Pay. Du kan bruge Apple Pay på iPhone, Apple Watch, iPad eller Mac* til at betale i butikker, i apps og på nettet.

Læs mere

Internationale impact-investorer skyder millioner i Merkur

Impact-investering er en hurtigt voksende tendens, og Merkur Andelskasse har netop kunne byde velkommen til to nye internationale investorer. De har valgt at investere tilsammen 20,6 mio. kr. i Merkur, fordi de ser det som en god impact-investering.

Læs mere

Nyt klimainitiativ: Værdibaserede banker vil måle deres egen CO2-udledning

Merkur Andelskasse har som noget nyt påtaget sig en forpligtelse til at måle og rapportere på den klimapåvirkning, som vores udlån har. Det er en del af et nyt, internationalt klimainitiativ.

Læs mere