23-02-2023

Merkur hæver renten pr. 1. marts

Merkur Andelskasse hæver renten på udlån og på indlånsrenten på børne- og pensionsopsparinger. Vi lancerer samtidig en særlig attraktiv indlånskonto for andelshavere.

Rentestigningen sker efter, at Nationalbanken på det seneste har hævet renten ad flere omgange: 16. december 2022 steg renten med 0,50 procentpoint og den 3. februar 2023 steg den igen med 0,35 procentpoint – altså en samlet stigning på 0,85 procentpoint.

På den baggrund hæver Merkur nu også renten. Nedenfor finder du et kort overblik.

Udlån - hvis du har lån

Renten på udlån hæves med 0,35 procentpoint.
Renten på elbillån til helkunder hæves med 0,62 procentpoint.

For at fastholde indsatsen for den grønne omstilling har Merkur valgt, at de såkaldte Klimalån til energirenoveringer og klimaløsninger for både erhverv og private går helt fri af rentestigninger, hvis du er helkunde.

Indlån - hvis du har opsparing:

Indlånsrenten på børne- og pensionsopsparinger hæves med mellem 0,25 procentpoint og 0,75 procentpoint på en del af indeståendet.

Du kan altid se en oversigt over Merkurs priser her på hjemmesiden.

Nyt opsparingsprodukt med attraktiv rente

Merkur har netop indført Andelshaverkonto med binding, hvor du optjener 1,0% i årlig rente af din opsparing op til 500.000 kr., hvis du har NemKonto i Merkur og har 10 eller flere andele. Kontoen har en måneds opsigelse. Der kan oprettes én Andelshaverkonto pr. kunde.

Har du spørgsmål, eller ønsker du at oprette en Andelshaverkonto, er du som altid velkommen til at kontakte din rådgiver.