Værdibaseret bank

Få et pengeinstitut, der deler dine værdier og arbejder for et samfund, som er bæredygtigt for både mennesker og natur.

Udgangspunkt i dine behov

Vi møder dig, der hvor du er, tilbyder kompetent rådgivning i øjenhøjde og dækker dine behov for lån og andre serviceydelser.

Værdibaserede produkter

Hos os kan du finde bæredygtighedsorienterede produkter såsom værdibaseret investering og pension, miljørigtigt billån eller lån til energirenovering.

Bliv kunde i Merkur

Vi dækker dine finansielle behov - og mere til

I Merkur kan vi tilbyde alt det, du kender fra en almindelig bank, lige fra boliglån til budgetkonto, forsikringer, net- og mobilbank m.m. Men vi kan også mere end det. Vi er nemlig en bank med stærke værdier bag alt, hvad vi gør. Derfor kan du også finde et stort udvalg af værdibaserede investeringsmuligheder hos os, og du kan få en pensionsopsparing, hvor pengene arbejder for en grøn og social dagsorden. Kort sagt får du mulighed for at give dine penge mening. Og du bliver en del af et fællesskab, hvor vi er mange, der deler dine værdier.

Vidste du at...

Du kan finde ud af meget mere om, hvad vi kan tilbyde dig ved at snuse rundt på hjemmesiden, men her er et par hurtige facts om Merkur.

Merkur er et fællesskab, hvor vi sammen bidrager til at skabe en bedre verden med penge som redskab. Vores kunder skal derfor som udgangspunkt være medejere – dvs. andelshavere.

Læs mere om at være andelshaver

Merkur blev stiftet som en spare- og låneforening i Hjørring i 1982 og anderkendt som pengeinstitut i 1985. Siden da har andelskassen udviklet sig til det landsdækkende pengeinstitut, vi er i dag. I 2009 var Merkur medstifter af det internationale netværk af værdibaserede banker Global Alliance for Banking on Values (GABV).

Læs mere om Merkur

Som kunde i Merkur hjælper du os nemlig med at give lån til bæredygtighedsorienterede og samfundsansvarlige virksomheder, der arbejder med bl.a. klima, miljø, social retfærdighed og kultur.

Læs mere om, hvem Merkur låner ud til

Og har heller aldrig haft det. Men bare rolig, du kan stadig hæve penge og købe valuta, det foregår via KONTANTENs pengeautomater, som er placeret mange steder i landet. Har du brug for at indsætte penge, kan du også gøre det via KONTANTENs pengeautomater ved hjælp af dit betalingskort. KONTANTENs pengeautomater administreres af Nokas (Nordisk kontanthåndtering). Du kan finde en oversigt over alle automater på Nokas' hjemmeside.

Se alle automater her

Men vores kunder holder til i hele landet, og vi kan klare mange ting på distancen over mail og telefon.

Find kontaktoplysninger her

Pengevirke er et magasin, der udkommer to gange årligt og dækker områder som klima, økologi, socialøkonomiske virksomheder, værdibaseret investering og meget mere. Som kunde får du magasinet tilsendt gratis, og du kan også vælge at modtage en digital version, hvis du ønsker det.

Find tidligere udgaver af Pengevirke her

Vil du tale med os?

Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en mail, hvis du har spørgsmål til det at være kunde i Merkur.

Værdibaseret virksomhed?

Bliv erhvervskunde i Merkur

Har du en virksomhed eller institution, der gerne vil være kunde i Merkur, så følg linket herunder. Du kan også læse mere her om, hvad vi kan tilbyde, og hvem Merkur låner penge ud til.

Bliv erhvervskunde nu