07-01-2021

Generationsskifte i Merkurs bestyrelse: Cees Kuypers overtager formandsposten i Merkur

Et længe planlagt generationsskifte i Merkurs bestyrelse er netop blevet gennemført. Bestyrelsesmedlem siden 2020 Cees Kuypers har pr. 1. januar 2022 overtaget formandsposten i andelskassen.

Cees Kuypers har af den samlede bestyrelse været udset til at overtage formandsposten, når den afgående formand Henrik Tølløse efter eget ønske træder ned. De knap to år i bestyrelsen har da også kun bekræftet, at Kuypers er den helt rigtige til at tage over fra den erfarne Henrik Tølløse, udtaler næstformand Anneke Stubsgaard:

Cees har helt som forventet vist sig at være et stort aktiv i vores bestyrelsesarbejde. Med sin baggrund i adskillige bæredygtige virksomheder, som enten direkte ledelse eller i bestyrelsesarbejde, forstår han til fingerspidserne, hvad det vil sige at drive forretning indenfor Merkurs værdisæt. Desuden har hans imponerende erfaring med både virksomhedsdrift, organisation, ledelse og markedsstrategi været et stærkt bidrag til den samlede bestyrelses kompetencer. Så det er en enig bestyrelse, der har stor tillid til, at Cees har alt det, der kræves af en formand, som vil trække finanssektoren i en mere bæredygtig retning.

Henrik Tølløse har efter eget ønske på grund af sygdom taget initiativ til generationsskiftet netop nu, men fortsætter som menigt bestyrelsesmedlem – en post han også bestred fra 2001, indtil han blev indsat som formand i 2018.

Merkurs nye formand Cees (Cornelis) Kuypers er oprindelig fra Holland, men har boet i Danmark med sin familie de sidste 20 år. Han har en lang og stærk erhvervskarriere bag sig, hvor han de seneste 30 år har arbejdet som adm. direktør for flere forskellige virksomheder i både Mellemamerika, Belgien og Danmark.

Kuypers erfaring og netværk har særligt fokus på fødevarer og på hele værdikæden fra jord til bord, både som tidligere direktør i Merrild Kaffe, i Gasa Group og for fødevaredivisionen i DLG-koncernen. I 2015 stiftede han Kamelhuset ApS, som har til formål at videreudvikle mindre, værdibaserede virksomheder. Derigennem har Cees Kuypers involveret sig som hhv. medejer, direktør eller bestyrelsesmedlem i forskellige fødevarevirksomheder herunder Hanegal, Samsø Syltefabrik, Naturfrisk og The Coffee Collective.