03 - 11 - 2019

Tv-program om hvidvask

Operation X sender i aften et program på TV2, der handler om bankernes rolle Greed-sagen, der handler om hvidvask for millioner.

Merkur bliver nævnt i programmet, fordi vi har haft et enkelt kundeforhold, som bliver omtalt i den sag, som programmet handler om. Som finansielt institut kan vi ikke undgå, at kriminelle forsøger at misbruge vores andelskasse. Men vi er glade for, at vores hvidvaskkontrol virker efter hensigten.

Vi kan ikke gå ind i konkrete kundeforhold. Derfor kan vi kun sige, at vi har haft et enkelt kundeforhold i denne sag, hvor vi ved oprettelsen sidst i 2016 fulgte de gældende procedurer og regler. Efter kort tid registrerer vores interne hvidvaskprocedurer aktivitet, som virker mistænkelig. Vi anmelder derfor forholdet til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og international Kriminalitet (SØIK), og indgår i en dialog med politiet. Kundeforholdet bliver efterfølgende afviklet.

Siden 2016 er procedurer og overvågning blevet yderligere udviklet og forfinet, både hos Merkur og generelt, således at vi idag er endnu bedre rustet til at opdage og helst undgå forsøg på at misbruge Merkur Andelskasse.

Kontakt Merkur

Har du spørgsmål til Merkur eller brug for at tale med en af vores rådgivere, er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os.