01-11-2023

Merkur gør det billigere at oplade din elbil

Det skal være attraktivt at vælge en elbil – og at lade den op, når strømmen er grønnest og elnettet er mindst belastet. Derfor sænker Merkur, i samarbejde med ladeplatformen Spirii, nu priserne og slår dermed flere fluer med ét smæk: Grønnere strøm, billigere priser til elbilisterne og større klimafordele.

Fra 1. november bliver det billigere at oplade elbiler i Merkurs ladestander, hvis du lader i nattetimerne.

Merkur Andelskasse sænker priserne på Merkurs ladestandere om natten med virkning fra d. 1. november. Det betyder, at du nu kan oplade din elbil 57% billigere end før i timerne mellem midnat og 06.

- Vi er glade for, at vi kan tilbyde vores kunder en endnu billigere pris på opladning af deres elbiler. Det er vigtigt for os at gøre det så nemt og attraktivt som muligt for folk at vælge en elbil. Det er en vigtig del af den grønne omstilling, som vi gerne vil bidrage til, siger Jesper Kromann, direktør i Merkur Klimafond, der administrerer Merkurs ladestandere.

Endnu billigere for Merkurs kunder

Prissænkningen gælder i nattetimerne fra 1. november på samtlige af Merkurs ladestandere i Danmark, og alle kan lade til den billige pris om natten.

  • Nattetimer (24:00-06:00): Kr. 1,98 pr. kWh (Før: 3,49 kr.)
  • Dagtimer (06:00-24:00): Kr. 3,49 pr. kWh (uændret)

For kunder i Merkur Andelskasse er priserne dog endnu lavere: Merkurkunder får fast rabat på 1 kr. pr. kWh og oplader dermed for kun kr. 0,98 pr. kWh i nattetimerne og kr. 2,49 i dagtimerne (før: 3,00 kr. uanset tidspunkt). Prisjusteringerne bliver foretaget via Spiriis ladeplatform.

For at sikre at ladestanderpladserne i videst muligt omfang bruges til opladning og ikke til parkering, vil Merkur opkræve en ekstra krone for hvert minuts opladning udover tre timer i tidsrummet 08:00-19:00 på hverdage, hvor der er tidsbegrænset parkering.

Den ekstra afgift skal forhindre, at ladepladserne bruges til parkering, og dermed sikre, at flere elbilister kan deles om standerne.

- Prisen på opladning er sammen med tilgængelighed af lademuligheder vigtige parametre, når vi skal motivere flere til at skifte til elbil. Derfor går vi i samarbejde med Spirii ind og forsøger os med at ændre ladeadfærden til gavn for den grønne omstilling, forklarer Jesper Kromann.

Merkurkunder er fritaget for den ekstra minutpris.

Ladestandere i hele landet

De nye priser på opladning gælder for alle Merkurs ladestandere i hele landet. Merkur Andelskasse og Spirii samarbejder om at opstille ladestanderne særligt i byområder med etagedomme. Du kan se et kort over ladestanderne her.