FAQ

Merkur-ladestandere i storbyerne

Der er rift om ladestandere til elbiler i byerne, og det kan stå i vejen for byboeres lyst til at vælge fossilbilen fra til fordel for et mere klimavenligt køretøj. Derfor opstiller Merkur nu ladestandere i boligområder med etageejendomme og ved turistattraktioner.

Ofte stillede spørgsmål

Her kan du få mere information om Merkurs ladestandere

Merkur opstiller en række ladestandere i boligområder med etagebyggeri samt ved turistattraktioner, finansieret af Merkur Klimafond. Ladestanderne tilhører Merkur Klimafond, men drift og vedligehold står Spirii for.

Du betaler kun for de kWh, du har ladet. Prisen for opladning i Merkurs offentlige netværk er 3,49 kr./kWh for alle elbilister i dagtimerne og 1,98 kr./kWh i nattetimerne (24:00-06:00). Helkunder i Merkur kan lade til 2,49 kr./kWh i dagstimerne og til kun 0,98 kr./kWh i nattetimerne (24:00-06:00). Du får kunderabatten via en kode, som du skal indtaste i Spirii Go appen. Koden får du udleveret ved at sende en mail til merkur@merkur.dk. Prisen vil altid være angivet i Spirii Go appen.

Nej. Merkur tilbyder i samarbejde med Spirii et åbent ladenetværk. Du skal altså ikke have et abonnement hos Merkur eller Spirii for at oplade på vores offentlige ladestationer.

Hvis du oplever tekniske problemer med en af Merkurs ladestandere, skal du kontakte Spiriis support på telefon +45 3817 1500 eller mail support@spirii.com

Med Spirii Go appen kan du se Merkurs Spirii ladestandere samt de offentlige ladestandere, som Spiiri har aftaler med. Du kan også se i appen, om en stander er ledig eller optaget. Merkurs ladestandere vil også være at finde via apps som f.eks. PlugShare og Hubject.

Ja! Hvis du er helkunde i Merkur - det vil sige, hvis du har NemKonto i Merkur - kan du få udleveret en rabatkode ved at sende en mail til merkur@merkur.dk. Rabatten er 1,00 kr. pr. kWh.

Parkeringsreglerne kan variere fra sted til sted, og du skal derfor følge de pågældende regler på den enkelte parkeringsplads. Se efter skiltning. Vi opfordrer dog alle elbilister til at fjerne bilen umiddelbart efter endt opladning, så man ikke spærrer ladepladsen unødigt for næste bruger.

Du kan betale direkte med kreditkort ved brug af appen Spirii Go, eller mod et pristillæg på andre apps som f.eks. PlugShare eller Hubject, hvor Merkurs ladere er synlige.

Nej, men det er den billigste løsning. Det er også muligt at tilgå Merkurs ladestandere via andre apps, men disse opkræver som regel et mindre pristillæg. Det er gratis at downloade Spirii Go fra App Store og Google Play

Alle ladestandere har en ladehastighed på op til 22 kW, det svarer til at bilen kan lades op til en kørelængde på omkring 110 km på kun én time. (Afhængigt af hvor mange kW bilen kan trække)

Står du ved en Merkur-ladestander, vil der altid være en grundig guide til, hvordan du starter en opladning.

Vi tager kun betaling for de antal kWh, som din bil kan modtage. Er din bil fuldt opladt og du forbliver tilsluttet betaler du ikke ekstra. Vi opfordrer dog alle elbilister til at fjerne bilen umiddelbart efter endt opladning, så man ikke spærrer ladepladsen unødigt for næste bruger. Vær også opmærksom på parkeringsreglerne, der hvor du lader.

Ladestanderne understøtter Type-II stik, som er en international standard.

Så kan du læse alt om praktiske råd, tekniske detaljer og information om Spirii Go app'en på Spiriis hjemmeside.

Læs mere om Spirii Go