01-03-2022

Marts måned er B Corp måned

Merkur blev i 2020 certificeret B Corp - en certificering der kvalitetsstempler bæredygtige virksomheder. I marts måned inviterer alle verdens B Corps ind bag B'et for at fortælle mere om, hvad det vil sige at blive certificeret og dermed bruge kerneforretningen til at skabe bæredygtige forandringer.

Bliv klogere på B Corp

Det er endnu ikke alle der ved, hvad en B Corp er og hvad man som forbruger kan bruge B Corp til. Derfor har vi samlet en række spørgsmål og svar, som kan gøre dig lidt klogere.

B Corp er en 360 graders bæredygtighedscertificering af virksomheder. For at blive certificeret skal en virksomhed opfylde høje sociale og miljømæssige kriterier og udvise ansvarlighed samt en høj grad af gennemsigtighed.

Den uafhængige nonprofitorganisation B Lab står for certificeringen. B Lab så dagens lys i 2006 med ideen om, at en anden form for økonomi ikke kun var mulig, men nødvendig - og at virksomheder kunne vise vejen mod en ny, interessentdrevet model.

En virksomhed skal svare på 243 spørgsmål i hovedkategorierne: ledelse, medarbejdere, kunder, miljø og fællesskab. Der tildeles point på en skala fra 0-200. En virksomhed skal minimum have 80 point for at blive certificeret, Merkur fik 115,4 point.

Nej, en certificering gælder for tre år, Derefter skal virksomheden re-certificeres. På den måde holdes der et vågent øje med, om virksomheden har ændret retning, eller om virksomheden gør endnu mere gavn for verden, end det tidligere var tilfældet. Forbrugerne kan dermed også have tillid til mærkningen.

I marts måned 2022 er der i alt 40 danske virksomheder, som er B Corp certificerede, men der kommer hele tiden flere til. Merkur er det eneste B Corp pengeinstitut i Danmark og Norden.