Information

Negativ indlånsrente

Merkur Andelskasse er båret af et stærkt værdisæt. Vi arbejder hver dag for gennem bankvirksomhed at skubbe samfundsudviklingen i retning af et bæredygtigt samfund. Det er afgørende, at vores kunder og andelshavere har de rette rammer for at kunne tage ansvar sammen med os. Når vi pr. 1. januar 2020 indfører negative renter for private, er det netop for fortsat at kunne leve op til vores værdier.

Sådan beregner vi renten

Relevante spørgsmål

Her er nogle af de mest gængse stillede spørgsmål om negativ rente. Hvis du ikke finder dit svar her, at du altid velkommen til at kontakte os.

Opsparinger, som du frit kan hæve, er typisk omfattet. Særlige indlån som børneopsparing er ikke omfattet. Du finder en samlet kontooversigt under spørgsmålet ”Hvilken type konto skal jeg betale negativ rente på?”.

Negativ indlånsrente på pensionsopsparinger udregnes efter et andet princip. Der betales negativ rente for indestående over 25.000 kr. pr. konto på pensionsopsparinger.

Hvilken type konto skal jeg betale negativ rente på?

Ungdomskonti er omfattet, fordi det er en konto, hvor pengene frit kan hæves. Børneopsparing og fri børneopsparing er ikke omfattet.

Du har mulighed for at investere i bæredygtige investeringsfonde med aktier og/eller obligationer og såkaldt impact first fonde. Det vil sige fonde, hvor der er en tydelig samfundsmæssig påvirkning, f.eks. gennem vedvarende energi og mikrofinans. Vi hjælper gerne med rådgivning.

Hvert kvartal. Første gang 31.03.2020

Renten beregnes på daglig basis, så der beregnes rente de dage den samlede saldo overstiger 250.000 kr.

Ja. Ifølge Skat skal negative renter skattemæssigt sidestilles med positive renter. Renteudgifterne er derfor fradragsberettigede, mens renteindtægterne er skattepligtige.

Find ud af hvor meget du skal betale

Indtast det samlede beløb på dine indlånskonti. Du skal ikke regne pensionsopsparinger, børneopsparinger og andre særlige indlånskonti (der ikke frit kan hæves) med.

Anbefaling

Gør gavn gennem investering

Har du mere end 250.000 kr. stående, kan du overveje vores bæredygtige investeringsløsninger. Så kan dine penge gøre gavn, samtidigt med, at du ikke betaler negativ rente.

Se her hvad du kan gøre
Artikel

Hvorfor indfører Merkur negativ rente for privatkunder?

Kombinationen af negativ rente i Nationalbanken og et stort indlån i Merkur gør, at vi er nødt til at gentænke, hvordan vi driver bæredygtig bankvirksomhed og sikrer, at jeres penge gør bedst mulig gavn.

Læs mere

Kontakt Merkur

Har du spørgsmål til negativ rente eller brug for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte os.