Energirenovering

Spar penge på varme- og elregningen

Synes du, at din el- og varmeregning er blevet for dyr? Så kan det være du skulle overveje at energirenovere din bolig, for der kan være en del at spare.

Der findes mange muligheder for at energirenovere boligen. Et eksempel er hulmursisolering, som er en nem måde at reducere varmeforbruget. Her efterisoleres med papiruld, som er et bæredygtig materiale.

Mange boligejere er usikre på, hvad de skal gøre og vælge, når de vil spare på energien, og derfor undlader mange at gøre noget. I Merkur har mange af vores boligrådgivere erfaring med energirådgivning, så vi og vores samarbejdspartnere kan hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning ud fra netop din økonomi og din bolig.

Der er mange forskellige måder at energiforbedre sin bolig på. Og der er flere gode grunde til at undersøge, om en eller flere af dem er relevante for dig.

Ressourceknaphed på fossile brændstoffer driver priserne på el i vejeret, derfor kan en energirenovering på sigt være en fornuftig investering. Dertil kommer, at du kan opnå betydelige energibesparelser med en helt konkret økonomisk gevinst i form af en lavere varmeregning. Noget andet er, at energioptimering ofte vil forbedre din boligs energimærke, hvilket er attraktivt, hvis du en dag vil sælge. Når du laver energiforbedringer i dit hus, får du oftest også bedre indeklima og komfort. Sidst men ikke mindst, er du med til at reducere CO2-udslippet og derfor med til at gøre en positiv indsats for klimaet.

Begynd med et energitjek

Merkur anbefaler generelt, at du gør brug af en energikonsulent, hvis du ønsker at energirenovere din bolig, derfor samarbejder vi med Energitjenesten, som er et uvildigt tiltag under foreningen VedvarendeEnergi.

At energieffektivisere boligen handler nemlig ikke kun om hvilken varmeforsyning, du vil bruge, eller om der er isolering nok i væggene, for at din varmregning bliver billigere. Når du vil energieffektivisere din bolig, er det en god idé at se på hele huset, dvs. både isolering, varmeforsyning, termostater, vinduer m.v.

Et energitjek giver det bedste overblik over, hvor man får mest for pengene og hvilken løsning, der passer bedst til huset. Energitjenestens energirådgivere udfører bl.a. husstandsbesøg og telefonisk rådgivning og kan hjælpe dig med at danne overblikket.

På www.energitjenesten.dk kan du læse mange flere gode råd om energirenovering, løsninger og eventuelle tilskudsordninger. 

Lån til energirenovering

I Merkur yder vi lån til alle slags energirenoveringer. Lånet kalder vi et Klimalån. Ved at spare på energien gør du noget godt for klimaet, til gengæld kvitterer vi med et lån til en fordelagtig rente.


Bor du i lejlighed?

I Merkur finansierer vi også energirenoveringer af andelsboligforeninger eller boligforeninger. Der kan være mange penge at spare fra dag ét og lånet kan afbetales med besparelsen.

Har du brug for et lån til energirenovering?

Hvis du har brug for at få finansieret din energirenovering, er du velkommen til at kontakte Merkur, så hjælper vi dig.