16-09-2021

Pas på falske mails om Nem-ID

Svindlere forsøger i øjeblikket at franarre danskere deres personlige oplysninger ved at udgive sig for at være Digitaliseringsstyrelsen, så vær varsom, når du modtager en mail fra afsendere, du normalt ikke modtager mails fra.

Som klargøring til Danmarks nye digitale ID – MitID – beder Digitaliseringsstyrelsen danskerne om at opdatere deres ID-oplysninger i nøgleappen – læs mere her.

Nu forsøger svindlere imidlertid at misbruge kommunikationen ved at sende mails ud, der er næsten identiske med det brev, som Digitaliseringsstyrelsen har sendt ud. Derfor beder vi vores kunder være varsomme og ikke klikke på links.

Sådan kan du se, at der er tale om svindel

Digitaliseringsstyrelsen kommunikerer som udgangspunkt ikke via mail – de anvender e-Boks, hvis du er tilmeldt digital post, når de kommunikerer med dig. Alternativt sender de et brev med posten.

Du kan også tjekke, hvilken mailadresse mailen er sendt fra.

Er du i tvivl, om det, du har modtaget, er svindel, er det altid en god idé at kontakte afsenderen. I dette tilfælde er det Digitaliseringsstyrelsens support, som du kan ringe til på telefon 3398 0012 eller på idopdatering@digst.dk