11-01-2024

Merkur udnævner to nye direktører fra egne rækker

To af Merkurs chefer er forfremmet og er pr. 1. januar tiltrådt som hhv. ny økonomidirektør og HR-direktør

Tidl. HR-chef Katrine Rosengren Norup er tiltrådt i en nyoprettet stilling som HR-direktør pr. 1. januar 2024

Fra første januar 2024 kan to af Merkur Andelskasses ledere nu skrive ’direktør’ i mailsignaturen i stedet for ’chef’. Den værdibaserede bank har nemlig forfremmet hhv. den nu tidligere HR-chef og økonomichefen.

Det er Katrine Rosengren Norup (billedet), der nu bærer titlen som HR direktør og Pia Foss Henriksen, der kan kalde sig økonomidirektør.

For administrerende direktør Charlotte Skovgaard er det en stor glæde at kunne udnævne nye direktører på to helt centrale poster i Merkur.

- Det er en fornøjelse at se, hvordan de nye direktører de seneste år er vokset i rollen som ansvarlig for henholdsvis HR- og økonomiområdet. Med udnævnelsen vil jeg gerne anerkende både Katrine og Pia for den udvikling de begge har gennemgået samt den høje faglighed og det store engagement som de på hver deres måde har udvist i deres respektive roller, siger Charlotte Skovgaard.

Nye direktører er glade for anerkendelsen 

Det flotte skulderklap er blevet taget godt imod af de to nyslåede direktører.

Katrine Rosengren Norup, nu HR-direktør tidligere HR-chef:

- Jeg er selvfølgelig meget glad for udnævnelsen. Da jeg kom til Merkur, havde jeg ikke været chef før eller refereret direkte til en topledelse. Det var også nyt for mig at arbejde i en så værdibåren organisation som Merkur. Så jeg har haft masser af både faglige og personlige udfordringer fra dag et, men det har været dejligt at mærke stor opbakning og tillid fra hele organisationen. Som ansvarlig for HR er det også virkelig en fornøjelse at opleve, at vi i Merkur betragter HR som et helt centralt strategisk fagområde på lige fod med f.eks. de kundevendte områder og Kredit, lyder det fra HR-direktøren.

Pia Foss Henriksen, nu økonomidirektør tidligere økonomichef, stemmer i:

- Det er selvfølgelig en fornøjelse at få den anerkendelse, der ligger i forfremmelsen. Jeg glæder mig ikke mindst over at skulle fortsætte linjen i Merkur, hvor økonomiområdet ikke kun er en vigtig leverandør af tal og komplicerede rapporteringer, men en central del af forretningen. Vi fungerer også som en vigtig sparringspartner for både kolleger i organisationen og i direktionen. Det giver desuden også stor mening for mig ikke kun at skulle arbejde med økonomiske data, men også det at skulle integrere bæredygtighed i mit daglige arbejde. Det giver både faglige udfordringer og i høj grad også rigtig god mening for mig personligt, siger Pia Foss Henriksen.

Intern rekruttering viser gode karrieremuligheder for medarbejdere

For den administrerende direktør giver det rigtig god mening at udnævne direktører internt til to så centrale poster:

- Jeg er glad for, at vi både internt og eksternt kan sende et signal om, at i Merkur ser vi potentialet i hver enkelt medarbejder– og at det er muligt at stige i graderne, uden at behøve at skifte arbejdsplads, forklarer Charlotte Skovgaard.

Om de nye direktører:

Katrine Rosengren Norup, er oprindeligt bankuddannet og er pt. ved at færdiggøre en Cand. Jur. på deltid. Hun har været ansat i Merkur Andelskasse siden august 2021, hvor hun startede som HR-chef. Har en baggrund som HR konsulent i bl.a. SDC.

Pia Foss Henriksen, HD i regnskab og økonomistyring. Hun har været ansat i Merkur Andelskasse siden april 2022, hvor hun startede som økonomichef. Har en baggrund som bl.a. økonomichef i en række nordjyske banker.