28-08-2024

Merkur leverer historisk halvårsregnskab og giver fridag til medarbejderne

Merkur Andelskasse leverer i år et ekstraordinært positivt halvårsregnskab. Det kan andelshaverne naturligvis mærke i deres afkast, og administrerende direktør Charlotte Skovgaard går nu skridtet videre og giver alle medarbejdere i Merkur en ekstra fridag.

Ifølge adm. direktør Charlotte Skovgaard skal alle mærke, når det går godt. Foto: Malene Nelting

I de seneste år har Merkur gennemgået en større transformation med henblik på at sikre bedre kundeoplevelser, økonomisk bæredygtighed og orden i penalhuset. Merkurs medarbejdere har ydet en stor indsats, som har været helt afgørende for, at det nu bærer frugt.

Merkur afslutter første halvår med et resultat på 40,1 mio. kr. før skat. Det positive resultat skyldes primært det stigende renteniveau, men også at vi er lykkedes med at øget udlånet til vores kunder. Resultatet er også positivt påvirket af stigende afkast på Merkurs beholdning af obligationer og aktier.

”Jeg er taknemlig for, at Merkur med endnu et flot resultat kan vise, at det at være til gavn for mennesker, samfund og natur ikke står i modsætning til det at være en sund forretning, og at Merkur dermed endnu en gang kan give Merkurs andelshavere et fornuftigt afkast på deres andele,” siger adm. direktør Charlotte Skovgaard.

I forlængelse af det flotte resultat har Charlotte valgt at bruge anledningen til at takke medarbejderne for indsatsen med en fridag.

For ”når det går ekstraordinært godt, skal det fejres med mere end jordbærkager,” siger hun og uddyber:

Det er i min optik et sundt princip, at alle mærker, når det går godt, for alle mærkede også i de år, hvor vi måtte spænde livremmen ind. Merkurs medarbejdere har arbejdet dedikeret og loyalt ind i ambitionen om at skabe et bæredygtigt men også professionelt alternativ til den almindelige bank med dette flotte resultat. Derfor skal de også mærke fremgangen ikke kun fra tilfredse kunder, men også for dem personligt. Netop fordi alle har arbejdet hårdt, er det oplagt at kvittere for den store indsats med en fridag.”

Du kan læse mere om halvårsresultatet i Halvårsrapporten 2024.