01-07-2025
Danske bankkunder: Merkur er den mest troværdige bank på grøn kommunikation
For sjette gang i træk bliver Merkur udråbt som den bank, der bidrager mest positivt til klimaet, og er mest troværdig omkring sine grønne budskaber. Det er Voxmeter, der står bag Greencheck-undersøgelsen, som udkommer to gange årligt og er baseret på interviews af 13.000 danskere om 500 virksomheders omdømme.
I en helt ny Greencheck-undersøgelse, lavet af Voxmeter, ligger Merkur nr. 1 for sjette gang i træk.
Undersøgelsen kortlægger virksomheders omdømme, især i relation til klima og bæredygtighed. Den er baseret på interviews med 13.000 danskere, som er blevet bedt om at vurdere knap 500 danske virksomheders klimaindsats og troværdighed, når det gælder deres grønne budskaber.
Og her skiller Merkur sig altså særdeles positivt ud.
Den mest troværdige bank
Der er 21 banker med i undersøgelsen, og Merkur indtager igen en førsteplads, både på spørgsmålet om, hvem der bidrager mest positivt til klimaet, og hvem der er mest troværdig, når det gælder grønne budskaber. Det glæder adm. direktør Charlotte Skovgaard.
”Jeg er meget taknemmelig for, at der er en lige linje mellem den store indsats, vi gør i Merkur, og den måde vi bliver opfattet på af mange danskere. Troværdighed er ikke noget, man får fra den ene dag til den anden. Vi har i mere end 40 år arbejdet med at integrere hensyn til mennesker, klima og miljø helt ind i kernen af vores forretning. Derfor betyder det også meget for os, at kunderne værdsætter den indsats og finder vores kommunikation troværdig.”
Charlotte Skovgaard, adm. direktør.
Grønne tiltag prioriteres højt
Nogle af de konkrete tiltag, der får Merkur til at skille sig ud fra resten af banksektoren, når det gælder den grønne dagsorden, er bl.a.:
- Merkur låner i grundlæggende kun penge ud til virksomheder, organisationer og foreninger, der arbejder for at gøre en positiv forskel for mennesker, natur og klima.
- Merkurs screening af erhvervskunder betyder, at andelskassen kun låner penge ud til udvalgte sektorer, og eksempelvis ikke finansierer virksomheder, der baserer deres forretningsmodel på fossil energi.
- Merkurs unikke investeringsunivers, der består af 100 % ’mørkegrønne’ investeringer jf. EU's mærkningsordning for investeringsprodukter og giver kunderne de bedste forudsætninger for at investere med omtanke.
- At Merkur så at sige har fået bevis for sin bæredygtige forretningsmodel og løbende udvikler den gennem den såkaldte B Corp-certificering.
”Jeg tror godt danskerne kan gennemskue, hvornår noget er kommunikation, og hvornår noget er integreret i kernen af virksomheden.”
Merkur er vokset ud af en ambition om at kombinere bankforretning med samfundsansvar – det er ikke noget, der bliver puttet ovenpå men en integreret del af virksomheden. Charlotte Skovgaard forklarer:
"Vi venter ikke på, at noget bliver en trend. Vi begyndte for eksempel allerede tilbage i 2008 at tilbyde investeringsprodukter, hvor bæredygtighed er en integreret del af målsætningen. Og vi holder fast i, at vi kun vil tilbyde mørkegrønne investeringer, dvs. de investeringsprodukter med de mest ambitiøse bæredygtighedsmål. Jeg tror, at det er den slags beslutninger og kontinuitet, der er med til at sikre den høje troværdighed."