09-08-2023

Højt engagement og stolthed blandt Merkurs medarbejdere giver ny certificering

Merkur er blevet certificeret med HappyIndex®AtWork for 2023. Arbejdsmiljøcertificeringen viser både et højt engagement, men også stor stolthed blandt Merkurs medarbejdere. Merkurs HR-chef mener, det er resultatet af en målrettet indsats og Merkurs særlige DNA.

HR chef i Merkur Andelskasse, Katrine Rosengren Norup, mener at hemmeligheden bag den høje medarbejdertilfredshed ligger i en prioritering af medarbejderne samt i Merkurs værdibaserede fokus. Foto: Stine Heilmann

Merkur prioriterer social ansvarlighed højt. Derfor  fremgår det tydeligt af Merkurs ambition, at andelskassen arbejder aktivt for en verden med værdighed, respekt og omsorg for hvert enkelt menneske. Den ledestjerne bruger Merkur i forhold til kunderne, men også i forhold til Merkur som arbejdsplads.

”En grundsten i Merkurs organisation er vores kompetente og engagerede medarbejdere. Derfor arbejder vi kontinuerligt på at sikre et godt arbejdsmiljø, og i den forbindelse valgte vi at prøve kræfter med HappyIndex®AtWork-certificeringen,” fortæller Katrine Rosengren Norup, HR-chef i Merkur Andelskasse.

HappyIndex®AtWork tildeles virksomheder med et bemærkelsesværdigt godt arbejdsmiljø. Certificeringen udføres af den franske B Corp virksomhed ChooseMyCompany. For at opnå certificeringen skal en virksomhed have minimum 3,81 point på en skala fra et til fem. Merkurs score er 4,5. 

Værdier og arbejdsglæde går hånd i hånd

83% af Merkurs medarbejdere er så tilfredse med deres arbejdsplads, at de vil anbefale andre at arbejde for den værdibaserede andelskasse.

”Vi kan se på kommentarerne i besvarelserne, at der er to primære årsager til det flotte resultat. For det første giver Merkurs værdier en følelse af mening for den enkelte – det betyder jo simpelthen noget, at vi arbejder for at gøre verden bedre,” forklarer Katrine Rosengren Norup og fortsætter: ”Men medarbejderne kvitterer også for, at vi som organisation prioriterer arbejdsmiljø højt, at der er megen fleksibilitet, og at vi har et relativt fladt hierarki.” 

En anonym spørgeskemaundersøgelse blandt alle medarbejdere danner grundlag for certificeringen. Selvom de fleste af besvarelserne er positive, er der også kommentarer fra medarbejdere, som peger på områder, hvor Merkur kan gøre det bedre.

”Den slags kommentarer er jo utrolig værdifulde, for de giver os en indikation af, hvor vi skal arbejde videre, så det er ikke fordi, vi kommer til at hvile på laurbærrene. Men jeg synes nu godt, vi kan tillade os at være stolte af det resultat, vi har opnået,” afslutter Katrine Rosengren Norup.

Om HappyIndex®AtWork

HappyIndex®AtWork tildeles virksomheder med et bemærkelsesværdigt godt arbejdsmiljø. Certificeringen udføres af den franske B Corp virksomhed ChooseMyCompany. 

For at få certificeringen kræver det:

  • en svarprocent på minimum 50%
  • at den samlede score er på minimum 3,81 (ud af 5)
  • at minimum 60% vil anbefale andre at arbejde i virksomheden

Merkurs resultater:

  • en svarprocent på 75,8%
  • den samlede score er på 4,5 (ud af 5)
  • 82,7% vil anbefale andre at arbejde i Merkur

Certified HappyIndex AtWork

Vil du arbejde i Merkur?