03-03-2023

Årsrapport 2022: Merkur øger indtjeningen og styrker den bæredygtige bundlinje

Merkurs bestyrelse har netop godkendt årsrapporten for 2022. Det har været et uforudsigeligt år, der har budt på både medgang og modgang. Men efter en række indsatser i året der er gået, står Merkur med en skarpere forretning, som er rustet til fremtiden.

Foto: Erik Karits/unsplash

På positivsiden har Merkur øget vores basisindtjening markant, samtidig med at vi indtog første­pladsen i en analyse af hvilken bank, der er den mest troværdige klimaaktør.  

Desværre måtte vi i 2. kvartal foretage to ekstra­ordinære og store nedskrivninger, som er tabt. Derfor ender året med et negativt resultat på -1,5 mio. kr. før skat. Om resultatet siger adm. direktør, Charlotte Skovgaard:

- Jeg ville selvfølgelig helst kunne stå og præsentere et pænt overskud overfor Merkurs andelshavere. Men både jeg og bestyrelsen er stolte af, at vi i år virkelig kan bevise, at en målrettet og stærk indsats for kloden sagtens kan forenes med sund bankdrift.   

Hør Charlotte Skovgaard fortælle om de væsentligste overskrifter i videoen nedenfor, eller dyk selv ned i tallene i selve årsrapporten, som både indeholder de økonomiske resultater og Merkurs bæredygtighedsrapport.