Bolig

Realisér drømmen om et bygge- eller bofællesskab

Det bliver mere og mere populært at bo i bofællesskab. I Merkur har vi erfaring med både at finansiere den enkelte bolig men også byggeprojekter, hvis I er flere, der er gået sammen for at realisere en fælles vision. Uanset, hvad du går og drømmer om, så tag fat i Merkur fra begyndelsen. Så deler vi gerne ud af vores erfaringer.

Foto: Lau Thoft Haslund

Når man bor i et boligfællesskab med andre mennesker, kan man udvikle et fælles værdigrundlag omkring bæredygtighed, energiforsyning, fællesspisning og andre sociale aktiviteter – samtidig med at hver husstand har sin egen bolig. 

Måske er det centrale for jer at have indflydelse på byggeriets udformning, materialevalg osv. fremfor blot at købe boligen hos en projektudvikler. Et sådant fællesskab kaldes et byggefællesskab.

Mulighederne og eksemplerne på bygge- og bofællesskaber er mangfoldige.

Gode råd til byggefællesskaber

Er I en gruppe, der har fundet sammen om en vision og måske allerede har kig på en grund til formålet, er Merkur den rigtige finansielle partner for jer. Hvis vi indleder dialogen tidligt i processen, kan vi hjælpe jer med at finde de rigtige løsninger.

Typisk vil et projekt skulle opfylde følgende kriterier for at Merkur kan give byggefinansiering:

  1. Projektet skal være professionelt belyst, fagligt og økonomisk. Det betyder, at I gerne skal tilknytte arkitekt, ingeniør og andre relevante rådgivere til projektet.

  2. Projektet skal være godkendt af vores samarbejdspartner Totalkredit, som yder realkreditlån, når byggeret står færdigt. Vi skal nok sørge for, at Totalkredit inddrages i processen.

  3. Som hovedregel skal hovedparten af boligerne (typisk ca. 90%) skal være solgt inden byggeriet påbegyndes.

  4. Der skal udarbejdes en totalentreprisekontrakt til fast pris med en finansielt solid entreprenør med den nødvendige erfaring. 

  5. Hver enkelt deltager (husstand) skal stille et depositum og en restkøbesumsgaranti fra et pengeinstitut. Det rådgiver vi jer om. 

  6. Merkur vurderer meget gerne de enkelte medlemmer efter normal kreditvurdering med henblik på at stille restkøbesumsgarantien og den efterfølgende finansiering. Det er dog ikke et krav, at alle deltagerne skal være kunder i Merkur.
Tag fat i Merkur fra begyndelsen

Uanset om du kigger efter et eksisterende fællesskab eller selv ønsker at skabe noget nyt, så tøv ikke med at tage fat i Merkur, for vi har stor erfaring med at finansiere bofællesskaber. Vi kobler også gerne kunder med know-how om at skabe og bygge fælleskaber med andre kunder, der har en vision. Jo før du kontakter os i processen, jo mere får du gavn af vores ekspertise. 

Kontakt Merkur

Tøv ikke med at kontakte vores rådgivere, som har stor erfaring med finansiering af bygge- og bofællesskaber.