Forbrugsoverblik

Få overblik over, hvad du bruger dine penge på

Med Forbrugsoverblik kan du nemt holde styr på din økonomi. Du får hurtigt overblik over, hvad du egentlig bruger dine penge på i hverdagen.

Det er ikke altid let at holde styr på, hvad man egentlig har brugt sine penge på, når det er ved at være sidst på måneden.

Med Forbrugsoverblik kan du løbende holde øje med, hvor meget du bruger på både faste udgifter, caféture, rejser, mad m.m. Det kan være en hjælp i hverdagen, eller hvis du skal lægge budget i forbindelse med et lån. 

Sådan fungerer det

I din Netbank er der under Konti og Posteringer en fane, der hedder ’Forbrug’. Her finder du en række værktøjer, der kan hjælpe dig med at holde øje med din økonomi.

I forbrugsoverblikket, som er et menupunkt under Forbrug, kan du kategorisere dine posteringer.

Du har otte kategorier og en lang række underkategorier at vælge imellem. Kategorien ”Husholdning” er for eksempel inddelt i bl.a. dagligvarer, fastfood og takeaway, tøj og sko og så videre.

Til at begynde med, er der lidt arbejde i at få markeret posteringerne, men efterhånden som du får flere indtastninger, kan netbanken selv genkende flere og flere posteringer. På den måde kan du få en grafisk fremstilling af, hvad du bruger dine penge på, og om du bruger flere, end du får ind.

Overvåg dit forbrug af bestemte ting

Når dine posteringer er kategoriseret, kan du bruge en forbrugsagent til at give besked, når der sker ændringer i dit forbrug. En forbrugsagent kan for eksempel fortælle dig, hvis dine faste udgifter stiger. Det kan være, at dine udgifter til fritid og fornøjelser overstiger det, som du har defineret som maksimalt forbrug.

Forbrugsagenten anvender de samme kategorier, som også anvendes i Forbrugsoverblik. Når du opretter en forbrugsagent, vælger du selv, hvilken forbrugskategori du ønsker, den skal overvåge.

Du kan til enhver tid oprette og slette forbrugsagenter efter behov. Du kan få besked på sms eller e-mail, når du overstiger dit forbrug på din forbrugsagent.

Opret dine egne personlige etiketter

Det sidste faneblad hedder Etiketter. Etiketter er dine egne personlige nøgleord, som du kan sætte på en hvilken som helst postering.

Etiketter kan være rigtig smarte, hvis du vil holde styr på, hvor meget du har brugt på ferien, festen eller køkkenrenoveringen uden at blande det sammen med andre ferier eller andet vedligeholdelsesarbejde. I oversigten kan du se, hvor mange penge, der er brugt under hver etiket.

Du kan også bruge etiketter, hvis du har fællesøkonomi med en eller flere andre.

Når der bliver sat penge ind på din konto, kan du også markere det med en etiket. Derfor er den også rigtig smart, hvis du har mange udlæg for eksempel for din arbejdsplads og vil være sikker på, at du får alle dine udlæg refunderet. Hvis du markerer både udlægget og refusionen med den samme etiket, skal det samlede beløb under etiketten selvfølgelig være nul.

Bruger du etiketterne sammen med forbrugsoverblikket, kan du filtrere med etiketter, så graferne renses for posteringer med bestemte etiketter. Du kan også vælge kun at få vist graferne for bestemte etiketter.

Tal med Merkur om din økonomi

Har du brug for hjælp eller rådgivning til din personlige økonomi, er du altid velkommen til at kontakte os.