Opsparing og investering

Hvor sover dine penge om natten?

Det er med god samvittighed mange af os køber æg fra økologiske høns i supermarkedet, får solceller på taget eller køber en elbil. Det føles godt at give sine penge mening, når vi kan se og mærke den forskel, det giver i vores daglige liv. Men det er de færreste, der tænker over, at når man sætter sine penge i banken eller investerer dem, så sendes pengene også på arbejde.

Klumme af Silja Nyboe Andersen, ekspert i impact-investeringer

 

Mange går med en forestilling om, at opsparingen er låst inde i en form for digital bankboks. Men det er ikke hele sandheden. Når du har penge til at stå på en konto i en bank, bruger banken dem som basis for de lån, banken yder. Men ved du, hvem din bank låner dine penge ud til, og dermed hvilken verden dine penge er med til at skabe?

I Merkur er vi stolte af, at du være helt sikker på, at dine penge arbejder for en fremtid, der er bæredygtig for både mennesker og natur.

Og hvad med dine investeringer? Merkur er det eneste pengeinstitut i Danmark, der udelukkende har bæredygtige investeringsprodukter på hylderne. Vi tror på, at dine penge, også når du investerer dem, skal bidrage til en bæredygtig verden. Sagen er den, at alle investeringer har en impact. Det er bare et spørgmål om hvilken.

Det tager vi stilling til ved at udvælge investeringsfonde, som er dedikeret til både at skabe et positivt økonomisk afkast samt investerer for at fremme en bæredygtig udvikling.

Jeg mener, at vi har et ansvar, der rækker langt ud over vores daglige forbrug, og investeringer er af afgørende betydning for at kunne tackle verdens udfordringer. Christiana Figueres, der er tidligere FN Klimachef og stod bag den succesfulde Paris aftale, siger det meget klart:

”Måden, hvorpå kapital placeres i de næste fem år bliver afgørende for livet på jorden de næste 300 år.”

Danmark har været frontrunner inden for bæredygtig energi og vist, at der ikke behøver være modsætninger mellem hensynet til bæredygtighed og hensynet til at lave en god forretning.

Med samlet pensionsformue på over 3.000 milliarder kroner og en støt stigende investerbar privat formue har vi en enestående mulighed for at sætte et aftryk, der kan ses ude i resten af verden.

Det kræver, at den finansielle sektor i samlet flok får øjnene op for, hvilken kolossal magt, den forvalter, og som kan bruges til at skubbe samfundet i en rigtigere retning, og det kræver, at den enkelte opsparer og investor tager stilling til deres penge.

Ved ikke aktivt at tage stilling til, hvor dine penge bliver sendt på arbejde, mens du sover, har du allerede taget stilling. Så brug din magt og gør en forskel med DINE penge.

 

Tal med Merkur om investering

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere om, hvordan du kan investere gennem Merkur, så er du velkommen til at kontakte os.