Pension

Aktivér din pensionsopsparing med bæredygtige puljer

Pensionsopsparing… det lyder drønkedeligt og virkelig besværligt! Men det behøver det slet ikke at være. Er du klar over, hvad din pensionsopsparing kan? Den kan forandre verden. Og så kan den selvfølgelig også forsøde din tilværelse, når du engang skal på pension. Nu har Merkur tilmed gjort det nemmere for dig med vores nye bæredygtige pensionspuljer.

Merkur kan nu tilbyde dig de mest bæredygtige puljeinvesteringer i Danmark. Vi kalder dem Merkur Impact Puljer. Impact er den påvirkning, som investeringen har på verden, og puljerne har til formål at gøre en positiv forskel for samfundet, alt imens de generer et fornuftigt afkast på din pensionsopsparing til dig.

Merkur Impact Puljer giver dig mulighed for at få din pensionsopsparing investeret i et bredt udvalg af bæredygtige værdipapirer i Merkurs investeringsunivers. Vi opretter en særlig konto til dig, som du blot skal indbetale din opsparing på – du vælger selv, om der skal ske løbende indbetalinger, eller om du vil indbetale et engangsbeløb. Det samlede indestående investerer Merkur i et bredt udvalg af bæredygtige aktier og obligationer. Fordi vi investerer i mange forskellige værdipapirer, reduceres din risikoen for tab på enkeltpapirer.  Merkur vælger og administrerer værdipapirerne i puljen og du får et afkast svarende til din andel af det samlede afkast på værdipapirerne i puljen minus omkostninger.

Du kan vælge mellem fire forskellige puljer med forskellig risikoprofil. Dit afkast vil afhænge af udviklingen på de finansielle markeder og den risiko, du ønsker at løbe. I de forsigtige puljer kan du forvente et afkast efter omkostninger, der er højere end renten på indlån, og i de mere risikofyldte puljer kan du forvente højere afkast. Dog skal du være opmærksom på, at der altid er en risiko forbundet med at investere, og derfor kan afkastet både være positivt og negativt. Inden vi opretter kontoen, rådgiver vi dig selvfølgelig grundigt, så vi finder den pulje, der passer til din økonomi og tidshorisont samt den risiko, som du har det godt med.

Hvorfor skal jeg investere min pensionsopsparing i en pulje?

Der er flere fordele ved at vælge puljeinvestering:

  • Merkurs Impact Puljer er en nem og effektiv måde at pleje din pensionsopsparing på
    Når du vælger investering i en pulje, har du overladt de enkelte investeringer til Merkur, så du ikke behøver at foretage dig noget, når først det hele kører. Du nyder altså godt af Merkurs mangeårige ekspertise inden for bæredygtige investeringer.

  • Du aktiverer din pensionsopsparing for en bedre verden
    Der er brug for en samlet indsats for den grønne omstilling, og vores penge er et af de vigtigste værktøjer, vi har. Din pensionsopsparing investeres i bæredygtige aktier og obligationer, som er med til at skabe positive forandringer i samfundet.

  • Du har udsigt til fornuftige afkast
    Med en puljeinvestering kan du få et fornuftigt afkast i forhold til din risiko. Du går ikke på kompromis, fordi du investerer bæredygtigt. Bæredygtige investeringer skaber fremtiden og er en god forretning for dig.*

*Der er altid en risiko forbundet med at investere. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidig afkast.

Vil du vide mere om Merkur Impact Puljer?

Hvis du ønsker at investere din pensionsopsparing i Merkurs værdibaserede puljer, så tøv ikke med at kontakte os. Vores rådgivere sidder klar til at rådgive dig ved telefonen og mailen.