28-08-2023

Merkur forpligter sig til mere mangfoldighed

Merkur har i forvejen fokus på mangfoldighed og ligestilling, men vi kan gøre det endnu bedre end i dag. Så nu forpligter vi os til at tage de næste skridt mod en mere inkluderende arbejdsplads.

HR chef i Merkur Andelskasse, Katrine Rosengren Norup. Foto: Stine Heilmann

Verden er i farver – og det skal vores arbejdsplads selvfølgelig afspejle.

Ordene kommer fra HR chef i Merkur Andelskasse, Katrine Rosengren Norup. Det er hende, der har taget initiativ til, at Merkur, som en blandt kun få pengeinstitutter herhjemme, har tilsluttet sig den danske del af EU's mangfoldighedsnetværk Diversity Charter.

Med underskriften på Diversity Charter Denmark har Merkur forpligtet sig til at leve op til charterets ambitiøse arbejde for et mere mangfoldigt og inkluderende arbejdsmarked.

HR chefen uddyber:
Uanset hvilken farve, baggrund, køn, personlighed, alder, fysik, etc. et menneske har, skal det selvfølgelig være muligt for hver og en af os at forfølge vores ambitioner, drømme og håb for tilværelsen - i livet såvel som på arbejdsmarkedet. Det er den primære grund til, at vi gerne vil forpligte os til endnu mere, end vi gør i dag.

Anne Dahl, projektleder Diversity Charter Denmark, er glad for at kunne byde Merkur velkommen som underskriver af charteret. Og hun understreger, at mangfoldighed handler om meget mere og andet end retfærdighed:

- Arbejdet med diversitet og inklusion på arbejdsmarkedet er vigtigt, både fordi et mangfoldigt team og forskellige perspektiver skaber værdi for virksomhederne, men også fordi tiden kalder på et arbejdsmarked, som afspejler vores samfund og hvor virksomhederne er med til at løfte det sociale ansvar, siger Anne Dahl.

I Merkur er HR chef Katrine Rosengren Norup helt enig i den betragtning:

 - At skabe rummelige arbejdspladser til alle er en virkelig vigtig samfundsopgave. Ved at gå sammen med de andre virksomheder og organisationer i Diversity Charter kan vi i fællesskab opnå meget mere, end når vi arbejder på sagen hver for sig.

Den holdning vækker genklang hos Anne Dahl:

- Merkur Andelskasse har en stærk tradition for at sætte fokus på positive dagsordener, der er med til at gøre en forskel, og vi ser frem til, at de skal deltage i vores netværksmøder og samarbejde med de andre underskrivere om et arbejdsmarked, hvor der er plads til alle. " 

Merkur underskriver Diversity Charter Denmark 2023