07-08-20

Merkur og EU giver sociale virksomheder en corona-håndsrækning

Merkur Andelskasse kan som det eneste pengeinstitut i Danmark tilbyde et erhvervslån til virksomheder med socialt formål, hvor EU stiller garantien. Det betyder en lavere rente for kunderne. Lånet kan bruges til at finansiere nye bygninger, udstyr, energirenovering og mange andre ting. Lånet udbydes i samarbejde med EU-kommissionen og den Europæiske Investeringsfond (EIF).

Opdatering: garantiordningen er forlænget til 30.06.2022

EU-kommissionen og EIF ønsker at hjælpe virksomheder og institutioner med sociale formål godt igennem de økonomiske udfordringer, der kan ramme i kølvandet på COVID19-pandemien. Derfor hæver EIF grænsen for lånets størrelse, så virksomheder og institutioner fremover kan låne helt op til 7,4 mio. kr. såfremt lånet optages inden den 31. marts 2021. Tidligere lå grænsen på 3,7 mio. kr. Hvis man optager lånet inden 30.06.2021 giver garantiordningen også en større risikodækning og mere fleksible vilkår.

”Vi vil gerne give en hjælpende hånd til de af vores kunder, som kommer i økonomiske vanskeligheder som følge af coronavirus. Derfor har vi tidligere lavet en pakke med tiltag til både privat- og erhvervskunder. Med den nye låneramme, som Den Europæiske Investeringsfond nu stiller til rådighed, kan vi hjælpe virksomheder og institutioner med sociale formål, der måske ville have sat projekter på pause på grund af corona. Garantiordningen kan på den måde være med til at gøre det lettere for virksomheder at gennemføre fornuftige investeringer i f.eks. energiforbedringer, selvom der er en generel usikkerhed i samfundet lige nu”, siger Lars Pehrson.

Den Europæiske Investeringsfond forlænger aftalen med Merkur

Merkur har siden 2017 kunnet tilbyde kunderne erhvervslån med EU-garanti. Oprindeligt skulle aftalen løbe i fem år frem til 2022, men Den Europæiske Investeringsfond har netop tilbudt Merkur at forlænge aftalen frem til 27.04.2023. Det er vi rigtig glade for, da det giver os mulighed for at hjælpe endnu flere virksomheder og institutioner med en attraktiv finansieringsløsning.

Læs mere om erhvervslån med EU-garanti

Vil du vide mere om lån med EU-garanti?

Så tal med din rådgiver i Merkur eller kontakt Direktør Ole Mathiassen