Bliv erhvervskunde

Hvem låner Merkur penge ud til?

Merkur er et værdibaseret pengeinstitut og vi bruger vores bankforretning til at skabe positive forandringer for mennesker, klima, miljø og biodiversitet. Før vi kan byde din eller jeres virksomhed eller institution velkommen som kunde, vurderer vi derfor både virksomhedens økonomi og jeres påvirkning af samfundet.

I Merkur Andelskasse bruger vi bankforretningen til at skabe positive forandringer for mennesker og natur. Foto: Janus Clemmensen/Unsplash

Hvis I ønsker at blive kunde i Merkur som virksomhed, skole eller institution, så vil I opleve et andet forløb end i andre banker. Vi stiller nemlig ikke udelukkende spørgsmål til jeres økonomi. I vil også opleve, at vi spørger ind til, hvad der gør jeres virksomhed bæredygtig eller socialt ansvarlig. Eller hvilken forskel I arbejder for at skabe.

Det gør vi, fordi vi i Merkur stiller krav om, at de aktiviteter vi understøtter, tilgodeser klodens ressourcer og bidrager til bedre levevilkår for alle. Det kalder vi for vores positive kriterier.

På samme måde ekskluderer Merkur virksomheder, der har negativ påvirkning på samfundet og planeten. Det kalder vi for vores minimumskriterier. Alle kriterier er skitseret i dokumentet Hvordan Merkur giver penge værdi, som du kan downloade længere nede på siden.

Pragmatisk tilgang

Vi er bevidste om, at der kan opstå dilemmaer, når vi foretager en bæredygtighedsscreening af erhvervskunder, dvs. situationer hvor aktiviteter, som gør en positiv forskel, også omfatter et eller flere elementer, som kan være på kanten af vores minimumskriterier. I sådanne situationer ønsker Merkur at være pragmatiske, såfremt vi kan se en værdi i at finansiere en positiv transformation, dvs. hvis vi kan være med til at bevæge jeres virksomhed i en mere positiv retning. Netop derfor er bo altid åbne for at indgå i en dialog om eventuelle dilemmaer.

Stor ekspertise

De erhvervsområder Merkur arbejder med er alle sammen områder, som vi har lang erfaring med. Vi har siden 1980’erne finansieret virksomheder og institutioner indenfor disse sektorer, og som nuværende eller kommende frontløbere på jeres felt kan I få stor nytte af al den ekspertise, Merkur har opbygget gennem årene.

Gennemsigtighed

I Merkur lægger vi vægt på gennemsigtighed, fordi vi ønsker, at alle skal kunne følge med i, hvad deres penge bliver brugt til, mens de er placeret på en konto hos os. Derfor offentliggør vi samtlige virksomheder og institutioner, som Merkur låner penge til på vores hjemmeside. Se hvilke virksomheder, Merkur finansierer

Tal med en erhvervsrådgiver

Har du brug for finansiering, eller vil du vide mere om at være erhvervskunde i Merkur, så er du altid velkommen til at kontakte os.