Investeringslysten vokser

Momentum i bæredygtige investeringer

At en investering af ens sparepenge skal skabe et ordentligt afkast, kan de fleste investorer hurtigt blive enige om. Det er næppe noget paradigmeskifte inden for investeringsverdenen. At flere og flere investorer stiller krav til, hvor afkastet kommer fra, er til gengæld nyt for flere i den mere konventionelle del af investeringsbranchen.

Nyt er det ikke i Merkur, hvor udgangspunktet altid har været, at penge skal skabe forandring lige så vel som forrentning. Derfor glæder vi os over den udvikling, som er i gang over det meste af kloden med især den yngre generation som bannerførere.

Efterspørgslen og interessen for bæredygtige investeringer vokser voldsomt fra år til år, som vi også selv mærker. 

Ifølge en undersøgelse fra Institute for Sustainable Investing gjaldt interessen for bæredygtige investeringer 86 procent af den såkaldte Millennial-generation – folk der er født fra starten af 1980’erne til slutningen af 1990’erne - og en stigende andel af de yngre investorer erklærede sig endda meget interesserede den ansvarlige investeringsform.

Og selvom Millennials udmærker sig ved som generation at blive fattigere end deres forældre – Babyboomerne – så er der alligevel en stor investeringslyst blandt den yngre generation. Samtidig forventer mange Millennials, at de selv kommer til at skulle finansiere deres pensionstilværelse, da troen på et lige så generøst offentligt pensionssystem, som det vi har i dag, er dalende.

Lægger man dertil, at der inden for de næste årtier ifølge The Economist vil ske den største overførsel af formuer mellem generationer i verdenshistorien fra babyboomere til millennials, er der for alvor lagt op til et nybrud inden for ansvarlige investeringer.

Og forestillingen om, at man ikke både kan forlange afkast og ordentlighed i samme investering, virker heldigvis til at være på vej ud med ankomsten af de unge investorer.

Tal med Merkur om investering

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere om, hvordan du kan investere gennem Merkur, så er du velkommen til at kontakte os.