17-09-2020

Ny erhvervskundedirektør skal få bæredygtig finans frem i lyset

Når den tidligere erhvervskundedirektør i Vækstfonden Hans Jørgen Østergaard om kort tid tiltræder i en nyoprettet stilling som erhvervskundedirektør i Merkur Andelskasse, er det for at åbne døren vidt op til omverdenen: Erhvervslivet skal få øjnene op for, at Merkur har meget at byde på for bæredygtige og socialt ansvarlige virksomheder.

Det bliver med et meget stort mandat til at skabe forandring, både for erhvervslivet og for Merkur, at Hans Jørgen Østergaard tiltræder som Merkurs erhvervsdirektør d. 1. november 2020.

Merkur har i forbindelse med det nyligt overståede generationsskifte formuleret en ny strategi, der blandt andet har som mål at fremme kendskabet til Merkurs arbejde for bæredygtighed og social ansvarlighed indenfor samtlige af pengeinstituttets forretningsområder, herunder ikke mindst at styrke samarbejdet med erhvervskunderne. Det arbejde kommer Hans Jørgen Østergaard nu til at stå i spidsen for.

”Det er en helt unik mulighed for at kombinere det jeg brænder for, nemlig kundekontakt og udvikling af virksomheder, med min personlige interesse for bæredygtighed. Jeg glæder mig virkelig til, sammen med Merkurs dygtige medarbejdere, at tage fat på at vise endnu flere, at det er muligt at skabe positive forandringer gennem det rette samarbejde mellem virksomheder og pengeinstitutter”, siger Hans Jørgen Østergaard.

Med base i Aarhus skal han stå i spidsen for Merkurs landsdækkende arbejde med bæredygtige virksomheder. Både de mange virksomheder som allerede er kunder i Merkur i dag og potentielle nye kunder, som gerne vil inspireres i en mere bæredygtig retning.

Hans Jørgen Østergaard kommer fra en stilling som erhvervskundedirektør i Vækstfonden, og har tidligere haft direktørstillinger i en række pengeinstitutter. Den viden og tyngde han dermed bringer ind i Merkur, har administrerende direktør Charlotte Skovgaard store forventninger til.

”Jeg er både glad for og stolt over, at det er lykkedes os at tiltrække en kapacitet som Hans Jørgen Østergaard.  Med Hans Jørgen i spidsen for vores strategi om at styrke og udvikle samarbejdet med vores erhvervskunder, og i det hele taget at brede kendskabet til Merkurs arbejde ud til endnu flere, har jeg fuld tillid til, at det kan lykkes. Vi har rigtigt meget viden om bæredygtighed, som vi skal have ud at leve - og under Hans Jørgens ledelse er jeg helt sikker på, at vi kommer i mål”, siger Charlotte Skovgaard.

Hans Jørgen Østergaard har 20 års erfaring fra den finansielle sektor, og er særligt kendt for sin evne til at udvikle nye forretningsområder og for at være en dygtig og inspirerende leder.