Billån

Hvis det er godt for miljøet, er det godt for dit billån

I Merkur låner vi ud til miljørigtige biler for at skubbe til den grønne omstilling.

Det startede ellers så godt. Fritagelse fra registreringsafgifter fik salget af elbiler at blive fordoblet mellem 2013 og 2014, og det samme var tilfældet året efter. En elbilrevolution var på vej, før den led en hurtig og effektiv død. Pr. 1. januar 2016 begyndte indfasningen af normale afgiftstilstande på de elektriske biler, og de seneste år har antallet af elbiler på de danske veje været så svagt stigende, at det næsten ikke er til at se.

Og det er et problem. Der er nemlig ingen tvivl om, at den klimabelastning, som kommer fra privat bilisme, er en udfordring, vi er nødt til at få løst. Derfor er vi i Merkur selvfølgelig langt fra tilfredse med, at der på Christiansborg ikke er større ambitioner om at få genstartet udbredelsen af elbiler, end dem vi så i det seneste udspil fra regeringen.

Førertrøjen forsvinder

For transportsektoren spiller en vigtig rolle i den kamp mod klimaforandringer, som vi må kæmpe i alle leder og kanter af samfundet. Elbilen spiller en vigtig rolle, og så er det naturligvis afgørende, at vi investerer så meget i den offentlige trafik, at den bliver et alternativ for flere mennesker. Det vil være oplagt for et land, som gennem mange år har haft den grønne førertrøje på, hvad angår den grønne vedvarende energi. Så vi forspilder en afgørende chance for at blive førende inden for fremtidens transport. En position som både ville være til gavn for vores miljø såvel som for erhvervslivet.

Kan ikke bandlyse bilerne

I den ideelle verden så vi selvfølgelig gerne, at kollektiv trafik og cyklisme klarede langt størstedelen af vores transportbehov. Men vi må også anerkende, at man ikke skal langt uden for de større byer, før de to transportformer taber til behovet for at have en bil. Det kan være man skal bruge den for at passe sit arbejde, aflevere børnene i skolen eller på anden vis klare hverdagens udfordringer. Derfor har vores tilgang ikke været at bandlyse billån, selvom vores erklærede målsætning er at arbejde mod en grøn og social omstilling til et mere bæredygtigt samfund.

I stedet har vi valgt at gøre renten på vores billån afhængig af, hvor meget din bil belaster vores miljø. Det betyder, at elbiler får de mest fordelagtige renter. Her har vi ganske enkelt valgt at vægte hensynet til miljøet højere end andre faktorer. Så jo mindre klimabelastning, desto billigere rente.

Den allerbedste løsning er selvfølgelig at holde sig til de tohjulede motorløse køretøjer. Derfor har vi naturligvis også et cykellån på hylderne. 

Kontakt Merkur

Hvis du vil høre mere om muligheden for lån til bil eller cykel, er du velkommen til at kontakte os, så står vi klar til at hjælpe.

Merkur Andelskasses website bruger helt almindelige cookies til at måle trafik og gøre hjemmesiden mere brugervenlig. Du kan læse mere om brugen af cookies og vilkår for brug af hjemmesiden her