Merkur Andele

Invester i Merkur – og i verdensmålene

Verden har fået 17 mål, der skal sikre vores fremtid. 17 verdensmål der kalder på lederskab på alle planer. Vi sætter vores lid til de ledere, der besidder politiske poster eller driver virksomheder og organisationer. Men lad os for en stund fokusere på os selv og vores eget personlige ansvar; det lederskab vi hver især kan tage. For der er så meget, vi kan gøre.

Klumme af Silja Nyboe Andersen, investeringsrådgiver i Merkur Andelskasse 

 

Som forbrugere er vi i stigende grad blevet bevidste om den magt, vi får, når vi ’stemmer med pengepungen’. Vi køber økologiske gulerødder, og der kommer flere og flere bæredygtige varer på hylderne som en respons på vores efterspørgsel. Men hvis vi skal gå et spadestik dybere, skal vi også se på vores egen økonomi. Pengene arbejder, uanset hvor de står, så hvorfor ikke placere dem et sted, hvor de gør gavn?

I Merkur ser vi det finansielle økosystem som et vigtigt redskab til at øge effekten af vores intentioner om at gøre en positiv forskel. Vores penge på bankbogen skal ses som en fantastisk uudnyttet arbejdsstyrke, som vi skal bringe på banen, da de er af afgørende betydning for, at vi kan adressere vores mål for verden.

Investeringer, der rykker globalt

Vil du gerne investere med udgangspunkt i de 17 verdensmål, er der flere forskellige muligheder. En af dem er at investere gennem SDG Invest, der bruger verdensmålene i deres screeningsproces. Et andet godt eksempel er Triodos Microfinance Fund, der investerer i banker i udviklingslande, som så låner penge ud til nogle af verdens fattigste. Når disse mennesker får adgang til lån, har det en række enestående afledte effekter, såsom forbedret sundhed, uddannelse og ligestilling.

En tredje mulighed er at investere i Merkur ved at købe andele. På den måde hjælper du os med at bidrage til verdensmålene. For hver krone du investerer i andele i Merkur, kan vi låne 6 kr. ud til virksomheder og institutioner, der arbejder for at gøre samfundet mere bæredygtigt. Mange af de virksomheder, som er kunder i Merkur, har endnu ikke selv sat ord på, at de arbejder konkret med verdensmålene, men dykker man ned i deres dna, så er det præcis det, de gør.

Merkurs tilgang til verdensmålene

Mange af de værdier, som Merkur bygger på, er i høj grad afspejlet i de 17 verdensmål, og vi har som værdibaseret pengeinstitut igennem mange år arbejdet på at skubbe samfundet i en mere bæredygtig og socialt retfærdig retning. Vi er solidt forankret i vores værdier, men vi byder verdensmålene velkomne, fordi de kan give en fælles retning mod en bæredygtig fremtid på tværs af stater, virksomheder og civilsamfund.

Verdensmålene er ikke nødvendigvis perfekte, men de tilbyder et stærkt fælles sprog, og de har på kort tid opnået et stort momentum. Noget der er mere brug for end nogensinde. Derfor vil Merkur også fremover arbejde videre med at bruge verdensmålene i vores arbejde og gøre det mere synligt, hvordan vi bidrager til at opfylde dem.  

Tal med Merkur om investering

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere om, hvordan du kan investere gennem Merkur, så er du velkommen til at kontakte os.