Merkur Andelskasses website bruger helt almindelige cookies til at måle trafik og gøre hjemmesiden mere brugervenlig. Du kan læse mere om brugen af cookies og vilkår for brug af hjemmesiden her

Hvordan kommer vi fra tanke til handling?

Der sidder 12 frøer på en trappesten. To af dem beslutter sig for at springe ned på vejen. Hvor mange sidder tilbage på trappestenen?

Hvad er nøglen til forandring? For mange af os kræver det en ekstra indsats at komme fra ord til handling.
Af Silja Nyboe Andersen, investeringsrådgiver i Merkur

 

Vi siger instinktivt 10, men svaret er oftest 12. For beslutningen om at gøre noget er kun et lille skridt på vejen mod rent faktisk at udføre handlingen. Der er så mange ting, vi godt ved, er det rigtige at gøre, og vi beslutter os for at NU skal det være! Men vi starter… i morgen.

Dette handlingsmønster er klassisk og meget menneskeligt, men sagen er bare den, at vi står for over en monumental omstilling, der kræver øjeblikkelig handling, hvis vi skal nå at gøre noget ved klimaet inden talrige katastrofer indtræder.

Vi har brug for at sætte alle vores virkemidler i spil.

Lige i hjertekulen

På årets Folkemøde på Bornholm var den absolut stærkeste oplevelse at høre Tamsin Omond fra Extinction Rebellion fortælle sin historie i en fantastisk debat organiseret af KR Fonden. Det er de færreste debatter, der som denne fik publikums tårer til at flyde og Clement Kjersgaard, der var moderator, til at træde sådan i baggrunden og være helt, helt stille. Men det var der en særlig grund til.

Tamsin formåede nemlig, med udgangspunkt i fortællingen om hendes egen sorg over hvor store konsekvenser vores handlingslammelse har for verden, at råbe os alle sammen op og italesætte vigtigheden i at handle på vores beslutninger.

Hun ramte os i hjertekulen. Vi har nemlig alle sammen et kæmpe ansvar. Særligt i Danmark hvor den enkelte borgers forbrug ligger på en skræmmende 7. plads over verdens største udledere af CO2.

I seneste nummer af vores magasin Pengevirke, skrev vi om de 5 mentale barrierer, der holder os tilbage, og gør at vi ikke altid har lige let ved at forandre os. Læs artiklen her. 

Dit stærkeste bidrag ligger i banken

Jeg mener, at dit bedste redskab er at sætte dine penge i arbejde for en mere bæredygtig verden ved at investere dem, og i Merkur vil vi gerne hjælpe dig, så du kan handle på det hurtigt! Det ligger nemlig i Merkurs dna at skabe de bedste muligheder for at give penge mening.

Lad ikke dine penge stå og sove, når de kan arbejde for dig og for en bedre verden. Så hvis du er klar til at tage beslutningen om at springe, så står vi klar og gør alt, hvad vi kan for at processen bliver så nem for dig som overhoved muligt.

Tal med Merkur om investering

Er du nysgerrig på at høre mere om bæredygtig investering i Merkur, så kontakt Silja og resten af vores investeringsteam.